"Високий замок" про "Наблу" на фестивалі "КиВиН-2008" в Сочі


Львівська команда КВН «Набла» повернулась з XIX Сочинського фестивалю “КіВіН” з черговим трофеєм.
Минулорічні фіналісти Вищої української ліги КВН подолали наступну сходинку “кавеенівської” ієрархії – за підсумками фестивалю, у 2008 році вони гратимуть у Прем’єр-лізі Москви, ведучим якої є Олександр Масляков-молодший.

– На фестиваль у Сочі цьогоріч з’їхалася рекордна кількість команд – 523, – розповів кореспондентові “ВЗ” капітан «Набли» Роман Гапачило. – Це збірні з усіх куточків світу, серед яких були навіть команди із США, Чечні та Іраку. З України приїхало близько 40 команд.

Фестиваль приймає всіх охочих. Він відбувається у формі нон-стоп-перегляду. Кожна команда має 4 хвилини, щоб показати все найкраще. Це непросте завдання, адже у залі – тільки кавеенщики, розсмішити яких – вищий пілотаж. Редактори переглядають виступи команд по 12-14 годин на добу. Після першого туру залишилось 111 збірних, серед яких обирали учасників Прем’єр-ліги Москви, Вищої ліги КВН та тих, чиї виступи потраплять до телевізійного проекту “КіВіН”. У Прем’єр-лігу потрапили 24 команди, серед яких дві українські: наша «Набла» і збірна Дніпропетровська. Щодо Вищої ліги, то цьогоріч там не буде жодної української команди.

– Наскільки “Набла” готова до виступу російською мовою?

– Наш виступ буде комбінованим – 70 відсотків російською, 30 – українською. Ми вже знайшли людину, яка працюватиме з учасниками над дикцією, правильними наголосами у російських словах. Український акцент відчувається одразу. Але ми вже грали російською на фестивалі в Сочі – і публіка сприймала це непогано.

– Яку програму покажете?

– Частково це будуть номери, які ми вже показували у Вищій українській лізі. Також ми вже розпочали щоденні мозкові штурми з написання інтернаціонального гумору, зрозумілого всім. Він не залежатиме від політики чи менталітету. Від політичних жартів відмовились повністю. Не показуватимемо й українців перед росіянами з безглуздого боку. Навпаки, хочемо показати інтелектуальний гумор, представити Львів як культурну столицю. Вкраплення національного колориту, звичайно, будуть, але не так багато. Два-три номери будуть про Україну, а інші – “загальний” гумор. Редактори Прем’єр-ліги редагуватимуть, приїдемо до них за тиждень до гри, а вони допоможуть відібрати жарти, щоб ті не виявились “мимо каси”.

– Коли розпочнуться змагання?

– Перша гра у Москві відбудеться вже в середині березня. Ставимо перед собою завдання протриматись у Лізі якомога довше. Практика останніх двох років показала, що українські команди вилітають зі змагань після першого ж туру. Хочемо змінити цю гірку статистику.

Команда «Набла» дякує за постійну підтримку компанії «СофтСерв» – лідеру з розробки програмного забезпечення в Україні та Східній Європі.

Наталія Головачко, “Високий замок”.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі