Люблю зміни. Михайло Заремба про Студентську Лігу КВН

В очікуванні другого півфіналу Студентської Ліги, який відбудеться 4 квітня, ми вирішили запитати в одного з організаторів – Михайла Заремби про підготовку до ігор, та, в загальному, про львівський КВН.

Михайло, не всі знають, але ти був одним із небагатьох засновників Студентської Ліги в далекому 2010 році. Чи не жалієш ти, що пішов тоді на такий крок і підтримав цей амбітний проект?
В той час було велике бажання зробити хороший проект, який би давав молоді в майбутньому нові можливості самореалізації і нам це вдалося. А, оскільки, вже 7 років ми робимо спільну справу, то ні в якому разі не жалію про цей крок. Навіть, якщо одна людина, потім скаже дякую – то це цього Вартує.

За ці 7 сезонів, що на твою думку, змінилось в Студентській Лізі? Кращою вона стала, чи навпаки? Що залишилось незмінним з першого сезону?
З кожним роком ми дорослішали – це зміна років, ми стараємось експериментувати, деякі експерименти вдаються, деякі не зовсім. змінюється стилі, формати жартів, день змінює ніч….. Незмінними є почуття виконаної справи в кінці сезону, незмінними є зустрічі редакторів в рамках підготовки до ігор, незмінним є позитив, який отримали глядачі і учасники. Оскільки ми навчальна ліга, то зміни в нас постійні. І точним є той факт, що ми не гірші ніж були, і однозначно будемо кращими, ніж зараз є.

Студентська Ліга позиціонує себе, як навчальна ліга, а ти працюєш директором гімназії. Які з шкільних правил, підходів до навчання ти б запровадив серед команд КВН?
Перш за все – це клопітка праця в процесі підготовки до ігор (контрольних робіт), друге – це дисципліна і третє – це вміння поєднати і КВН і все інше, що є в житті кожного.

Не секрет, що в Студентській Лізі беруть участь переважно кілька одних і тих самих ВУЗів. Як, на твою думку, можна заохотити інші навчальні заклади також реєструвати свої команди?
Це наша щорічна праця з залученням ВНЗ м. Львова і не тільки, не всі є такими активними як НУ ЛП і ЛНУ, бо на внутрішньовузівському рівні це вже роками напрацьовані змагання, які є основним джерелом молодих команд. Якщо збільшиться кількість бажаючих навчити молоді команди, то і відповідно є можливість залучити більше навчальних закладів, а ці люди – це небайдужі випускники Нашої ліги.

Чи задоволений ти своєю роллю голови оргкомітету та ведучого, чи, можливо, хотів би себе спробувати в іншій ролі?
Я вже спробував багато ролей..))), можливо будемо щось міняти і в майбутньому. Люблю зміни…

Хто є твоєю улюбленою командою за всі 7 сезонів Студентської Ліги?
Мабуть – це команди в яких виступали мої учні зі школи. Дуже подобались мені Хочем, мої улюблені Валєри, Анфас. 

Кого вважаєш фаворитом цього сезону?
Не хочу когось виділяти особливо. Є дуже смішні команди! Є команди, які дуже стараються і це старання може принести перемогу. Тому хто смішніший, той у фіналі!

І наостанок, можливо маєш якесь побажання командам?
Мирного неба і всього що треба!

Дякуємо Михайлові за цікаву розповідь, та за приділений час

Віталій Кремінь

 

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі