Репортаж про перші дві гри1/4 фіналу Галицької ліги

Одразу дві чвертьфінальні гри відбула Галицька ліга 13 вересня. Організатори вирішили помучити глядачів, яким потрібно було відсидіти у кріслах чотири години (на щастя, з невеликою перервою). Ще один сюрприз влаштували команди-учасники. З заявлених в афішах колективів у неділю виступала тільки половина. Решта вірять, що їм дозволять зіграти в останньому чвертьфіналі. Рубка планується ще та.

Перша гра.

Розпочалася виходом на сцену заступника міністра, який запевнив публіку, що Галицька ліга найкраща, бо «всі конкурси тут граються виключно українською мовою». Відповідати за слова чиновника мусили команди.

1. «Інженери» (Вінниця) – 16,8.
2. «Тяп-Ляп» (Ужгород) – 16.
3. «Наслідки Політехніки» (Львів) – 15,8.
4. «Stop-KaдR» (Львів) – 13.

Детальніше – від найслабших до переможців.

«Stop-KaдR» (Львів) – 13 (візитка 4 + розминка 4 + домашнє завдання 5).

У візитці «п’ять чувіх і Настя» найбільше насмішили появою фронтмена «Єталону». Свої мініатюри (за приставку «свої» особливий респект суто дівочій команді) виглядали надто простенько і не дуже відрепетирувано. Далі зовсім ніяка розминка і візиткоподібне домашнє завдання, у якому дівчата спершу розповідали про своїх чоловіків, потім про хлопців (де логіка?). Втім, впевненості на сцені у команди все більшає, сподіваюся, наступного сезону вони нас знову приємно здивують.

Собака Павлова померла вночі від голоду.

«Наслідки Політехніки» (Львів) – 15,8 (4 + 4,8 + 7).

Якщо багато львівських команд створюють собі імідж на сільському гуморі, «політехніки» вдають з себе таких собі провінціалів. Виглядає доволі свіжо, а місцями навіть смішно. І головне – є бажання мислити нестандартно, доказом чому повністю віршоване домашнє завдання. Постановка класичних творів Шекспіра і Пушкіна з коментарями електрика Васі хоча й містили не зовсім нормативні епізоди (чого варта хоча б рима «отче наш – алкаш»), викликали у публіки і журі феєрію.

На День бухгалтера парки наповнюються п’яними жінками, які з криками «За ПДВ!» стрибають у фонтани.

«Тяп-Ляп» (Ужгород) – 16 (4,2 + 5,8 + 6).

У вівторок Морталу пощастило побувати на фіналі Студентської ліги у Рівному, одним з учасників якого були і закарпатці. Тоді, вдало відігравши у перших двох конкурсах, команда розтринькала свою перевагу у наступних. Як результат – тільки третє місце. Щось подібне сталося і цього разу. Хоча за п’ять днів легко можна було заново переписати не надто вдале домашнє завдання, «Тяп-Ляп» цього не зробили, обмежившись лише перекладом з російської на українську мову. Ефекту несподіванки, як це сталося на попередній стадії, не було, тож другу гру поспіль у Львові – друге місце.

У Стрию відкрився перший суші-бар. Із японського там поки що тільки «Тойота» директора.

«Інженери» (Вінниця) – 16,8 (4,8 + 5,2 + 6,8).

Вінничани потихеньку вливаються в струю львівського КВНу. Пошук ключиків до успіху тривав і на цій грі, і особливо вдалим він був в останньому конкурсі. Блоки про радіо «Чотири У» з Віталієм Козловським, середньостатистичну дискотеку і групу «Поющіє віла» в цій лізі просто приречені на успіх. Ну а те, що з харизмою і подачею у цих хлопців все гаразд, ми побачили ще минулого сезону. Як результат – цілком справедлива перемога.

На базарі.
– Шаурма! Шаурма!
– Вибачте, це тут продають котиків і собачок?
– Де ж ви раніше були?

Друга гра.

У перерві всі бажаючі могли сказати все, що думають про Галицьку лігу, в телекамеру. Бажаючих було не дуже багато, говорили тільки хороше. Решта публіки попивали каву і курили на вулиці. У другій грі чекали на м’ясо від «Батярів», але ті до Львова не доїхали, тож з бейджиком івано-франківської команди до залу прорвався Мортал.

1. «Єталон» (Львів) – 17,8.
2. «Авокадо» (Львів – Млинів) – 15.
3. «Оптом дешевше» (Тернопіль) – 13,8.

Далі – деталі.

«Оптом дешевше» (Тернопіль) – 13,8 (3,4 + 4,4 + 6).

Команда потрапила до чвертьфіналу завдяки лише одному голову в смс-голосуванні. Очевидно, самі не чекали своєї появи у грі. На візитці було кілька смішних мініатюр, а поруч з ними – кілька провальних текстів. На розминці або не відповідали, або відповідали майже без реакції залу. У домашньому завданні склалося враження, що сюжет придумується на ходу. Глядачі у Львові вдячні, плескають всім, а журі і редактори беруться за голови.

За тата, за маму, за бабцю, за діда… А за кого ти будеш голосувати на президентських виборах?

«Авокадо» (Львів – Млинів) – 15 (4 + 5 + 6).

Найбільш обговорювана львівська команда минулого літа. Правда, більше обговорювали не саму команду, а її нову назву. Подобається вона далеко не всім, але це другорядне, головне, щоб на сцені було смішно. Цього разу було посередньо, а якщо порівнювати з першою грою «Авокадо» (чи то «Монті Пайтон»), то й зовсім слабенько. При доволі непоганих текстах здавалося, що команда сама не вірить в свій успіх. А не віриш ти – не повірять і глядачі. Тож місце в серединці можна вважати цілком успішним.

Новий фотоапарат «Кенон Д500» – з макрозйомкою і мікрохвильовкою.

«Єталон» (Львів) – 17,8 (5 + 5,8 + 7).

Наважуся припустити, потрапив би «Єталон» цього вечора у гру з «Наблою», «Аварією», «Вар’ятами» чи тими ж «Батярами», н було би у них першого місця. Але цього разу суперники були зовсім іншого класу, тож команда почувалася на сцені повними господарями. Навіть зникнення світла посеред візитки не перебило цього настрою. На розминці можна було і понагліти – ніхто ж не переб’є, не обламає. Як результат – публіка заходиться оваціями, суперники безнадійно розводять руками, члени журі піднімають максимальні бали. Дзвіночок був у домашці, яку від слова «провальна» врятував хіба передостанній номер. Але тут можемо все зіпхати на втомленого чотирма годинами КВНу глядача.

Сторож складу ядерних відходів пильнує свій склад у всі чотири ока.

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі