Репортаж про третю гру 1/8 фіналу Галицької ліги-2008


Байдужі до гумору львів’яни четвертий день вигулювалися на Дні міста, а небайдужі 4 травня попрямували до палацу культури імені Гната Хоткевича. Таких небайдужих виявилося чимало, бо вільних місць у залі палацу знову не було – що стає для Галицької ліги доброю традицією.

Отож, святкової неділі змагалися команди:

“Дай 5” (Житомир),
“За буйки не запливати” (Київ),
“Інвайт” (Донецьк),
“Наслідки Політехніки” (Львів),
“Норма” (Рівне),
“П’ятниця 13” (Рівне),
“Район 96” (Львів).

Подивившись на цицьки шоу-балету глядачі взялися слухати гумор від команд.

“Наслідки Політехніки”

Нова команда Політеху єдина здогадалася привітати львів’ян з Днем міста. Зробили це на музику пісні про “Ямайку”. Наступники “Урагану” показали, яка різниця між досвідченими і недосвідченими вболівальниками на стадіоні “Україна”, як турист зі Старого Самбора спілкується з землячками на вулиці червоних ліхтарів в Амстердамі та чому пожежники на Сихові працюють тільки після шостої вечора. Завершили свій виступ живенькими мініатюрами з серії “Шекспір напише не про нас”.

– Будь ласка, три бутилки “мартіні” та “хеннесі ікс-о”. Що, від “мартіні не приймаєте?

“П’ятниця 13”

Молода рівненська команда напередодні відгуляла на фестивалі у Млинові. Попри це виглядали досить живенько і навіть втигли під час виступу зареєструвати на вибори мера Києва Білосніжку з сімома гномами, Алі-Бабу з сорока розбійниками і сорок спартанців.

Пішли козаки з турками воювати, та не відкрили їм візу. Євросоюз, все-таки.

“Норма”

Ще одна рівненська команда, цього разу дівоча, влаштувала на сцені справжній “буш-буш-диш”. На одну з мініатюр дівчата хотіли вийти голі, але Віталій Новосад сказав, що не варто. Глядачі скандували “Варто!”, але нашого ведучого так просто не переконаєш. Отож замість цього публіка мусила споглядати мініатюри про дівчат-гопніків, дівчину-барабанщика і дівчину-вішалку. Загалом досить весело, рівненська “Аварія” лишила по собі у Галицькій лізі достойних наступників.

Через хлопчика з дуже смішним прізвищем паспортистка Іваненко народила на два місяці раніше.

“Інвайт”

Володарі минулорічного Кубка Львові можуть дати не тільки дуба, а й “шуба-дуба”. Як з\’ясувалося, від Донецька до Львова не так вже й далеко, що “інвайтівці” довели за допомогою звичайної мотузки. Гроші, які донеччани розсипали під час однієї з мініатюр, на розминці швиденько позбирали хлопці з “Наслідків Політехніки”. Як доречно (!) зауважив Віталій Новосад: “Для Донецька копійки, а для “Львівської Політехніки” – половина стипендії”.

Нестандартний випадок під пологовим будинком. Дівчина кричить:
– Іра, хто у тебе?!
– Хлопчик!
– А у мене одна смужка!

Розминка

Доки команди намагалися розсмішити публіку своїми питаннями, редактор ліги взявся редагувати питання з залу. Як наслідок – розминка видалася не такою довгою, як у попередні рази. Найбільше рвали “Район 96” своїм типажним фронтменом і “Інвайт” своїм намаганням правильно говорити українською мовою.

“Інвайт”: Дівчинка Таня ішла по дорозі. В одній руці вона тримала… Запитання: Який період напіврозпаду, якщо мармуляда полунична?
“Район 96”: А яка швидкість течії, якщо вода червона?

“За буйки не запливати”: У Львові з\’явилися гламурні бомжі. Вони риються тільки в рожевих смітниках. А що нового знаєте ви?
“Наслідки Політехніки”: А пацани з-під “Магнуса” б\’ють в морду тільки кастетами зі стразами “сваровскі”.

“Наслідки Політехніки”: Вчора у рамках святкування Дня Львова відбулося пронесення посольства Росії вулицями Степана Бандери, Симона Петлюри і Джохара Дудаєва. А як ви святкували День Львова?
“Норма”: У Новосада вдома.
Новосад: Вони просто редагування проходили.

“П’ятниця 13”: Чому Львів ближче до Варшави, а столиця України – Київ?
“Район 96”: Комусь ближче до Варшави, а комусь ближче до серця.
“Інвайт”: Рава-Руська ще ближче до Варшави, і що?

Запитання з залу: Чому японці збирають роботів, а українці буряки копають?
“Інвайт”: Бо у 2009 році бцряки захоплять всесвіт.

“Район 96”

Шкільна команда вирішила пошкодувати нову підлогу на сцені і спробувала виступати босяка. Запропонували глядачам подивитися на дівіді та показали маленького Новосада. Навіть на фоні дорослих команд “Район 96” виглядає не так вже й погано, хоча тут ще можна сперечатися – чи то справді школярі настільки виросли, чи то інші були настільки млявими.

Російська нафтова компанія “Лукойл” відкрила в Україні свою філію – “Цибуля Ойл”.

“Дай 5”

Житомиряни також їхали до Львова транзитом через Млинів, що одразу було помітно по їхніх обличчях. Попри це намагалися жартувати і навіть співати. Як інтелігентна команда, почали з історії, а завершили власною версію того, чому побилися Юрій Луценко і Леонід Черновецький.

Леонід Черновецький так зблизився з Богом, що тепер у них “діджус-дует”.

“За буйки не запливати”

Виступ київської команди більше скидався на рекламу “Київського національного університету культури і мистецтв”. Жартів у команди не було, лишень купа мініатюр, пародій, пісень. Втім, для львівського глядача жарти не головне, тому кожен номер столичної команди зустрічали оваціями.

Доки глядачів веселив Андрій Заліско, журі вирішувало, кого брати в 1/4 фіналу, а кому дозволити спробувати веселити львів\’ян у додатковій грі. Остаточний результат, оголошений Сергієм Дзядиком, наступний:

1. “За буйки не запливати” (Київ) і “Район 96” (Львів),
2. “Норма” (Рівне),
3. “Інвайт” (Донецьк),
4. “Дай 5” (Житомир), “Наслідки політехніки” (Львів) і “П’ятниця 13” (Рівне).

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі