Результати 3-ї та 4-ї чвертьфінальних ігор Ліги КВН "Європа" + Репортаж

ІІІ гра
“Коліжанки”, Львів -14,8
“Ейяфьядлайокюдль”, Прилуки – Чернігів – 14,2
“Без Табу”, Чернівці – 12

ІV гра
“Загорецька Людмила Степанівна”, Львів (“5 по 1м.70”)- 14,8
“Відпочиваємо разом”, Хмельницьк – 14,6
“Адреналін”, Львів -11,2
“Давай короче”, Київ – 10,8

Львівські команди здобувають впевнену перемогу в останніх чвертьфіналах КВН «Європи»

6-го листопада Львів знову веселився завдяки КВНу. Цього разу, як і попереднього місяця, проходило дві чвертьфінальні гри Відкритої телевізійної ліги КВН «Європа». За їхніми результатами команди потрапляли у півфінал. Найкращими визнали «Коліжанок» і «Загорецьку Людмилу Степанівну». Так-так, в останній осінній грі були команди з дивними назвами. Але ця фішка – не єдина, якою брали глядачів квнівці.

Обидві гри складалися з чотирьох етапів: візитки, біатлону, відеоконкурсу(самозйом) та конкурсу однієї пісні. Тема гри «Мріємо, тому живемо».

Перша чвертьфінальна гра – це змагання між трьома командами: «Ейяфьядлайокудль» (вони з міста Прилуки, Чернігівської області), «Без табу» (приїхали з Чернівців) і «Коліжанки» (рідний Львів).

Ця гра запам’яталася тим, що хіба лінивий не висловився щодо надскладної назви команди з Прилук (між іншим, Ейяфьядлайокудль – це назва вулкану, через виверження якого два роки тому над Європою стояв неймовірний дим). Та не назвою єдиною – жартували хлопці суперово («Добрий хлопчик, який не має міри, перевів бабцю через усю країну»). Зал дуууже бурхливо вболівав за «Коліжанок». Підтримка була справедливою – дівчата смішили публіку до сліз («Галицькі баби настільки потужні, що Чак Норіс – галицька баба!»). А ще трохи шкода «Без табу» – у команди гарні жарти («Дорогий Львів (після того, як збудують тобі готелі і стадіони до Євро-2012 ти станеш ще дорожчим)! Ми приїхали, щоб ознайомити тебе з новим завозом», де остання фраза означала новий склад команди). Та, очевидно, 6 листопада – не їній день, потрапити у півфінал люди з Чернівців не змогли.

Візитка запам’яталася тим, що дівоча команда «Коліжанки» нарешті «показала сіськи». От тільки оголили груди не дівчата, а єдиний чоловік команди Назар. Ті ж «Коліжанки» показали, як жахати хлопців по-справжньому. Якщо хтось з них посійно намагається вас налякати дурнуватим несподіваним «БУ!», скажіть тому чувакові «Я вагітна» – налякається до кінця життя. «Ейяфьядлайокудль» розсмішив, згадавши про «Криївку»: на питання «Гасло?» здивований відвідувач заперечив: «Нічого в мене не гасло!!! Навпаки, все горить!». Взагалі команда часто нагадувала про свою оригінальну назву. Апогеєм стало «Спонсор «Ейяфьядлайокудль» – видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». «Без табу» потішило сценкою в кінотеатрі під час перегляду «Сутінок». На сеансі хлопець сидить і гірко плаче. Перше враження – від фільму так розчулився. А ні, плаче, бо «на таке нещася 35 грн потратив!» Потім глянув на дівчину, з якою прийшов, – і знову в плач: «І на це 35 грн потратив!».

Найкращими у «Візитці» стали «Коліжанки» – отримали за свої сценки 5 балів від журі. Менше отримав «Ейяфьятлайокудль» – 4,8. Замикали трійку «Без табу» з 4-ма балами.

Біатлон – це завжди квінтесенція гумору завдяки коротким жартам-афоризмам. Наприклад, таке: «Гречка стала такою дорогою, що тепер її продають в нічних клубах замість екстезі», «Сурдоперекладач Азарова під час роботи зламав руки» («Без табу»); «Скандал у філармонії: піаніст симулює орган», «Білл Гейтс після сексу відсилає запит про помилки» («Ейяфьядлайокудль») ; «Українські жінки їздять у маршрутці стоячи: віднедавна сісти для українки – погана прикмета!», «Avon не вірить у кінець світу 2012-го, бо в компанії запасів продукції – до 2015-го!» («Коліжанки»). В біатлоні команди заробляють небагато балів – по 0, 4, 0,8 і 1 балу. Їх, відповідно, отримали «Без Табу», «Коліжанки» і «Ейяфьядлайокудль».
Відеоконкурс був присвячений темі «Пороблено на курорті». «Ейяфьядлайокудль» показував теленовини, в яких розповідав про особливості відпочинку в Україні – за що отримав 4 бали від журі. «Коліжанки» пішли іншим шляхом: заявили, що Львів – курортне місто, тож розповідали про саме про нього, а точніше – про даїшників, які здатні добряче повеселити чи засмутити того, хто оглядатиме Львів на машині. Це відео принесло команді 4 бали. А «Без табу» заробило 3, 4 бали за відео про життя Свєти-Чекушки – як альтернативи Каті Самбукі.

Конкурс однієї пісні або просто КОП – та частина гри, де учасники виливали душу, тобто – співали про наболіле. «Коліжанки» – про чоловіків, що не запрошують в ресторан, «Ейяфьятдлайокудль» – про політику і сімейне життя. «Без табу» дуже мило завершило свій виступ: показала на себе і сказала: «Ми – тут, в цій грі!» а от показавши на глядачів, гравці поклали руку на серце і сказали: «А ви – тут».

Результати конкурсу: «Коліжанки», як справжні відмінниці, отримали 5, «Ейяфьядлайокудль» трохи не дотягнув до відмінного результату – отримав 4,4, а «Без табу» – 3.8.

За підсумками гри перемогу здобули «Коліжанки» (загальний результат – 14,8 бала), чим дуже тішився зал. Але за просьбою журі у півфінал потрапили і хлопці «Ейяфьядлайокудль» (14,2 бала). А от команді «Без табу» (з 12-бальним результатом) порадили над собою працювати – і пообіцяли чекати їх в нових іграх.

Наступна чвертьфінальна гра – це змагання між чотирьома командами: «Адреналін», «Загорецька Людмила Степанівна» (обоє – львівські команди), «Давай короче» з Києва і хмельницький люд «Відпочиваємо разом».

Геть неочікуваним сюрпризом цього туру виявилася команда «Загорецька Людмила Степанівна». Хлопці з львівської Політехніки, раніше знані як «5 по 1м70», порвали зал. Вони привернули увагу і своєю формою – були в шортах, коли інші учасники вдягнулися тепліше, – і невидимими учасниками команди, яких, за словами хлопців, було двоє. «Відпочиваємо разом» приїхали підготованими – на репетиції команда потратила не одну годину. І це дало результат. Зал падав від реготу під співаночку, що закінчувалася словами «Москаля любила, но розстріляла», так само вдалою стала мініатюра про єдиного учня сільської школи, який і манту за всіх липових учнів мусить пройти, і в 11-му класі 5 років мусить провчитися, бо його вчительці саме 5 років залишилося до пенсії. Ще одна команда Політехніки – «Адреналін». Хлопці вдало жартували («Ринат Ахметов вирішив всиновити дитину. Кастинги пройдуть: Львів – 16 листопада, Хмельницьк – 18 листопада…»), от тільки енергії їм трохи бракувало – тому й не змогли запалити зал на повну. «Давай короче» трохи розчарували: київська команда, від якої очікували чогось неординарного, виявилася доволі звичайною. Хоча треба згадати їхню мініатюру про гопів, які не можуть пограбувати лоха, бо в них ноги затерпли від постійного сидіння навприсядьки. Оригінальною виявилася спільна риса Львова і Києва, яку знайшли «Давай короче»: у столиці, як і на Галичині, о 4-їй ранку метро не ходить!

У Візитці глядачі ну дуже вже сміялися з табору циган, що, проходячи Хрещатиком, випадково виграв Майдан’s. Так само смішили хлопці, які перекидали одне одному вінілові диски (це спосіб, яким наші батьки перекидали одне одному музику, коли були молоді). Так жартувала «Загорецька Людмила Степанівна». «Адреналін» запам’ятався найнахабнішим злодієм: він грабує інших злодіїв, поки ті в поті чола грабують простих людей. «Адреналінівський» наречений не поспішав з перекуру, коли чув крики «Гірко!», мовляв, «без мене не почнуть». А коли таки почали – треба було бачити обличчя молодого! «Відпочиваємо разом» висвітлила особливості роботи американських священиків: вони на Водохреща святять «Кока-колу». А охоронець, який влаштовується на роботу в дитячий садочок, мусить під час співбесіди показувати «як каже котик». Результатом реготу стало по 5 балів від суддів, які отримали «Загорецька…» і «Відпочиваємо разом» . 4 бали пішло до «Давай короче», а «Адреналін» заробив 3,8 бала.

Гумор Біатлону другого чвертьфіналу був гострим. Чого варті, наприклад, заяви, що «Даїшники – це єдина худоба, яка пасеться на асфальті» («Адреналін»), «Не все те любов, що німці знімають» («Давай короче»), «Фразою «Дивіться, він ще рухається!» закінчився концерт Козловського на Сихові» («Відпочиваємо разом»), «Чемні дівчата до 10 – вдома, нечемні – вдрова!» («Загорецька…»).
Відеоконкурс познайомив публіку з людьми, які пхають свого носа не в свої справи («Давай короче», їх оцінили 3-ма балами); з двома оригінальними телеканалами, «Поділля ТВ» і «147 А» (відповідно, «Відпочиваємо разом», які назнімали на 3,6 бала і «Загорецька…», що отримала 4 бали); і з буднями у гуртожитку («Адреналін» за свою роботу отримав 3 бали).

КОП цього разу складався з пародії на «Руки вверх» (від команди «Давай короче» ), пісні про львів’ян з різних соціальних станів (від «Адреналіну»), святкового ранку в дитсадку (від «Загорецької…»), а також з пісні про третій (тобто такий, який ніхто не пам’ятає) стіл на весіллі ( «Відпочиваємо разом» ). Наспівали-налабали «Давай короче» на 3,5 бала, «Адреналін» – на 3, 8 бала, «Відпочиваємо разом» і «Загорецька» – на 5 балів.

Другий чвертьфінал виграла команда «Загорецька Людмила Степанівна» з результатом 14, 8 бала. Але, як і в попередньому чвертьфіналі, журі просило пропустити в півфінал ще одну команду – «Відпочиваємо разом» , що заробила 14, 6 бала. Людей з Хмельницька ми побачимо знову в наступній грі сезону. А от «Адреналін» з 11, 8 балами, як і «Давай короче» з 10, 8 балами зможуть взяти участь в іграх вже іншого сезону.

Наостанок треба згадати анонсовані команди «Ранетки», «Кабмін» та «Лінія відриву ». Ці квнівці не змогли приїхати на гру, тож вибули зі змагань сезону.

Та незалежно від того, програла чи виграла команда, за яку приходили вболівати, не сумував ніхто. 6-го листопада це було просто неможливо – вечір КВНу вдався!

Спеціально для ВТЛ КВН \”Європа\” Оля Липинська

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі