Репортаж про другий чвертьфінал Галицької ліги

Галицька ліга потихеньку оживає. Принаймні зал кінотеатру імені Довженка нарешті був майже повний. Ну а те, що нашим людям багато для сміху не треба – давно доконаний факт. Тож другу четверть можна назвати вдалою.

Перед грою присутніх розважали симпатична співачка Олеся Киричук і триразові чемпіони Галицької ліги “Набла” (Львів). І ще варто посперечатися, з кого сміялися більше. Перша вирішила підтвердити думку, що “Фраза, повторена тричі, стає крилатою”, і заспівала свою пісеньку чотири рази, чим добилася майже фурору. Другі вкотре довели, що стежать за усіма віяннями КВН-моди і спрезентували виступ в стилі “Кефір” (Нягань). Попри незвичну для команди форму подачі, у виступі були цікаві речі. Словом, мають від Мортала плюс.

Далі було вже гірше… Словом, почався КВН, на сцену вибігли команди, про які ми коротенько і розкажемо. Якось так вийшло, що чим вище місце посіла команда, тим менше тексту вдалося про неї витиснути з себе. За це вибачайте. За все інше… Редакція може не поділяти думки авторів. =)

6 – 7. “Смайли” (Скадовськ) – 14,6 (візитка 4,4 + розминка 4,6 + домашнє завдання 5,6).

Побудована на текстових жартах візитка могла б виглядати цілком пристойно, якби учасники команди хоча б мінімально посміхалися. А так виглядало, що хлопців і дівчину просто змусили вийти на сцену під загрозою тілесного покарання (ой, як закрутив). Обділена дівчина співала щось там на мотив “Червоної рути”, хлопці намагалися показати завчені рухи з відбійними молотками, але замість стартового драйву все вийшло доволі нудно. А команда відкривала гру і мала задати настрій на весь вечір. Наступні репризи були доволі цікаві, але знову ж таки подавалися без особливого ентузіазму.
Схожа картина і в наступних конкурсах. Були смішні відповіді на розминки, але загубилися на фону ефектної подачі суперників. Домашнє завдання виглядало як чергова не надто успішна візитка і було добите синхробуфонадою під музику старих-добрих “Руки вверх”. Можливо, в часи “Руки вверх” цей гумор і отримав би кращий результат.

6 – 7. “Стоп-кадр” (Львів) – 14,6 (5 + 4,2 + 5,4).

Ще одна команда, про яку можна сказати: “Вміли приготувати, не змогли подати”. Дай зіграти сценарій дівчат тій же “Аварії” – були б переможцями гри. А тут… За ідею про університету Франка в п\’ятницю (коли всі приходять на пари з сумками) – окремий плюс. За Януковича, якого уві сні переслідують вінки – теж. Але все це загубилося на фоні неяскравої подачі.
Домашнє завдання дуже нагадувало фірмові домашки іншої львівської команди. Недарма ж там новенький хлопчик з цієї команди періодично виходив. Гумор був, але більшу частину його глядачі просто не зрозуміли через тараторення фронтменші. Як наслідок – цілком пристойний конкурс отримав найнижчі бали.
А ще в дівчат нова форма. Сукні, паски, каблуки… Подорослішали трохи, чи що? Тепер пора підтягувати під цей одяг і гумористичне наповнення. Бо успіхи в Першій рівненській лізі і кубку мера Дніпродзержинська – це плюс, звісно. Але хочеться (і, думаю, можеться) більшого.

5. “Троє” (Львів) – 15,4 (4,6 + 4,2 + 6,6).

Найнеділиміша на сім команда КВН вперше виступала перед такою численною аудиторією і телекамерами. Тож впоралися доволі непогано. Хоча перші два конкурси виглядали не надто – посередня візитка, слабенькі відповіді на розминці. Врятувала домашка, яка хоч і мало відрізнялася за структурою від візитки, все ж була пов\’язана однією ідеєю (яка ще й збіглася з темою конкурсу). Та і подано все було доволі живенько, на відміну від тих же “Смайлів”. Візит Віктора Януковича на Гаваї та весілля юзерів “контакту” настільки вразили журі, що ті ледь не вліпили “Трьом” максимальний бал, а захоплений Сергій Дзядик швиденько добрав хлопаків до півфіналу. Успіхів!

4. “Коліжанки” (Львів) – 17,2 (5,2 + 5 + 7).

Цього разу дівчата поставили собі за мету розсмішити церковний хор навпроти. Якщо хтось з хористів був в залі, то точно сміявся. З чотирьох “прохідних” команд гумор “Коліжанок” був мабуть найчистішим. Хоча одні і ті ж образи та ходи потихеньку приїдаються. Конфлікт чоловіків і жінок – головна тема всіх мініатюр у візитці. У домашці те ж саме. Цього разу до традиційного дуету Іванка і Марічки додався новий персонаж – Христина. Втім, любовний трикутник публіку розсмішив, а це, звісно, головне. А вдало відіграна розминка (несподівано для самих же себе) дозволила командам закріпитися у “прохідній” зоні з чималим відривом.

3. “Тра-та-та 36 км” (Новояворівськ) – 18 (6 + 5,2 + 6,8).

Команда позбулася своїх фронтменів – Назара Бійчука (нинішній ведучий Галицької ліги, якщо хтось не знає) та Ілони (вона ж “Рижа”). Але новояворівський колорит нікуди не випарувався, і він відчувався вже з перших же фраз. Рівненька візитка несподівано закінчилася розривом. Стара, як КВН, рекомендація “Виведи на сцену дитину, дай їй дорослий текст – зал буде валятися” спрацювала і цього разу.
Розминка була повністю злита, але отримала непогані бали – журі традиційно оцінює цей конкурс за тільки йому зрозумілими критеріями. Домашнє завдання знову було просякле новояворівським колоритом. Тема відпочинку заробітчан у Єгипті надто близька львівським глядачам. Як підсумок – істерика і третє місце.

2. “Чистогон” (Західна Україна) – 18,8 (6 + 6 + 6,8).

Старі пси і болонка. Рвуть, не встаючи зі стільців. Коли бракує слів – скидають штани. І знову розрив. Маршрутки, сільські дискотеки, дельфінарій, Рава-Руська митниця… Джентльменський набір “Чистогону” знову спрацьовує – лише дві десяті відділили західноукраїнців від максимуму і перемоги. В таких випадках говорять – це треба було бачити.

1. “Аварія” (Рівне) – 19 (6 + 6 + 7).

Не ладиться в “Аварії” на рідній сцені. Зате у Львові хлопаки нарешті знайшли свого глядача. Два приїзди за півмісяця – і дві перемоги з максимальним балом. У візитці глядачі могли поспостерігати за тим, як працює редактура ліги “Європа”. Виявилося, там ріжуть жарти про алкоголь і баяни. У Галиціькій лізі таких принципів немає, головне, щоб було смішно. А смішно було. У домашньому завдання виклали всі козирі. А вони всі в руках фронтмена команди – Миколи Коваля. Той і співає, і на гітарі грає відмінно. Трохи різанула вухо пісня про коноплю, але для журі це не привід занижувати бали. Заслужена перемога.

Ось такий був КВН у передостанній день весни. До вісімки найкращих у півфіналах приєднаються “Троє” (Львів) і “Пост-Скриптум” (Івано-Франківськ). Решті – працювати над помилками і писати якомога більше такого, що подобається львів\’янам. Або просто не пхати носа в цю лігу. Якийсь я знову аґресів…

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)
Фото Софыъ Гук.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі