Півфінали фестивалю "Університетська осінь-2007"

От і відгуляли ми три півфінали “Університетської осені”, фестивалю, який уже всьоме проводить університет імені Івана Франка. Цьогоріч переможцями своїх відбірних ігор стали команди “Новий проект”, “2х2” і “Нема з ким”. Також до фіналу вийшли дві найкращі з команд, що посіли другі місця – “Тра-та-та” і “Єталон”.

Тепер коротко по ігрових днях і командах…

Перший день

Поза сумнівом найсильніша гра з усіх трьох півфіналів. Вже й не пригадую, коли на вихід у фінал в одній грі претендували одразу три команди. При чому усі три вже мають досвід позауніверситетських виступів. Третьою зайвою виявилася “Basta” – ну ніяк не щастить ін\’язівцям піднятися вище третього місця на “УО”.

Результати першого півфіналу:
1.“Новий проект” (фізичний ф-т) – 79
2.“Тра-та-та” (збірна університету) – 76
3.“Basta” (ф-т іноземних мов) – 75
4.“Кримінальне чтиво” (юридичний ф-т) – 49

“Новий проект”


За останній рік фізики встигли поїздити по Україні. Досвід, набутий у цих іграх, дається взнаки. Як свого часу їхні попередники з “Плазми”, “Новий проект” зробив помітний крок уперед порівняно з минулорічним фестивалем. Хоча відрив у балах мінімальний, перемога команди не викликає жодних сумнівів.

За даними опитування дитсадків діти до трьох років найбільше бояться бабая і дітей до п\’яти років.

“Тра-та-та”


Команда, граючим тренером якої є ведучий “Університетської осені” Назар Бійчук, показувала майже той самий матеріал, що і три дні тому на півфіналі Галицької ліги. Дивитися бачене раніше було трохи нецікаво. Але більшість публіки на Галицьку лігу не ходить, тож команду сприйняли цілком нормально. Тепер цікаво, як зможе “Тра-та-та” підготуватися до фіналу без свого лідера.

“Немірофф” – тато обрав, мама підтримала.

“Basta”


Універсальну формулу команди факультету іноземних мов вивів після гри член журі, ведучий Галицької ліги, а свого часу капітан команди “Prima vera” Віталій Новосад. “Один хлопець з мехмату і купа дівчат” помітно ростуть, але для перемог цього поки недостатньо.

Хлопець підходить на вулиці до блондинки і брюнетки.
– Скільки?
– Двадцять.
– А ти?
– Сорок.
– Пішли зі мною.
“Біленька” – якість вища за ціну.

“Кримінальне чтиво”


Бувають команди КВН, зрозумілі лишень певному колу людей. Юристи – мабуть з таких. Наприклад, команда “Румбамбар” сприйняла їхній виступ “на ура”. Можна похвалити хлопців за намагання зробити сюжетну домашку (чи не єдину за всі три гри), але далі намагань справа не дійшла. Відверто найслабша команда цього року, але не варто опускати руки.

Другий день

Цікава гра, у якій було два фаворита і два дебютанта. Фаворити зіграли, як хотіли, дебютанти – як могли, у підсумку вийшло доволі симпатично і навіть місцями смішно. =)
Ну і приємний факт, який свідчить про незаангажованість журі “УО” – при двох випускниках геологічного факультету у журі команда цього факультету посіла останнє місце.

Результати другого півфіналу:
1.“2х2” (збірна університету) – 84
2.“Єталон” (ф-т електроніки) – 76
3.“Persona gratta” (ф-т журналістики) – 59
4.“Нова ера” (геологічний ф-т) – 57

“2х2”


Під цією назвою ховається не хто інший, як львівська частина знаної вже у Галицькій лізі та Асоціації “КВН України” млинівська “Бомба”. За роки активного КВНівського життя у команди назбирався добрий запас жартів, яких, як виявилося, вистачило не лише на візитку, домашку й імпровіз, а і на відповіді під час розминки. Ну а реалізувати написане на сцені для млинівчан ніколи не складало проблем. У фіналі чекаємо від “четвірки” більш свіжого матеріалу.

Дівчина мого найкращого друга запропонувала мені зрадити з нею. Але ж друг для мене все. Все, більше він мені не друг!

“Єталон”


“Єталон” ще півроку тому називали головним фаворитом “Університетської осені”. І в першій же грі такий облом – лише друге місце. Можна довго дискутувати, що цьому причина – порядок виступів чи перервана візитка, головний висновок – навіть у “внутряку” розслаблятися команді не варто.

Цибуля – єдиний продукт, який можна взяти на дискотеку, якщо немає презервативів.

“Persona gratta”


Мортал знає, що таке робити команду КВН на факультеті журналістики. Третє місце для журналістів – це швидше карма і черговий доказ того, що вони не такі як усі, ніж невдача. В команді є колоритні дівчата, на яких можна було б більше акцентувати увагу. І хоча б одну пісню у конкурси поставити було треба.

Найбільший яєчний торт спекли на Івано-Франківщині, коли Віктор Янукович з якихось там причин не зміг приїхати.

“Нова ера”


Те ж саме зауваження щодо пісень. Команди, які виступають вперше, могли би принаймні порадитися зі старшими “товаришами”, як поводитися на сцені. Бо місцями дуже навіть непогані ходи змазує говоріння поза мікрофон й інші помилки. Морталу особисто запам\’ятався номер “Віталій Новосад – діджей радіо “Люкс” – ніби і внутряк, але зал зрозумів.

– Треба подзвонити Володі. Дай на смс.
– На тридцять копійок.

Третій день

Заздалегідь визначена найслабшою гра принаймні дозволила згадати старі-добрі часи, коли тон в “УО” задавали команди-дебютанти, а команди не боялися жартувати про університет, трамвай, гуртожитки. Усі три команди-учасниці справили хороше враження, є надія, що наступного року, набравшись досвіду, вони зможуть конкурувати зі своїми досвіченішими колегами не тільки на “УО”. Шкода, дуже шкода, що не зіграла улюблена команда Романа Гапачила команда “No comments” (історичний ф-т)… =)

Результат третьої гри:
1.“Нема з ким” (ф-т прикладної математики та інформатики) – 77
2.“Чорно-білі” (економічний ф-т) – 64
3.“Дайджест” (фізичний ф-т) – 60

“Нема з ким”


З назвою хлопці точно прогадали – грати їм є з ким, навіть у півфіналі. Помітно, що в команді є досвідчений лідер (Андрій Шафран з “Титрів” і “Румбамбару”), який вміє поводитися на сцені, і решта команди, яким пояснили, як поводитися на сцені, але у них не дуже виходить. Дивного в цьому нічого нема, комплекс першого виходу на сцену хлопці вже пережили, тепер чекаємо від них достойного виступу у фіналі.
Особлива подяка за кролика, якого Мортал так хотів погладити після гри, але потім забув… =)

В університеті потрібен сторож. Вступні іспити пройдуть у червні, а перед тим буде сільське тестування.

“Чорно-білі”


Економісти щороку творять нову команду з новим складом. Роки чотири тому рвали би в фіналі, а тепер… Традиційне побажання – не опускайте руки, у команді є колоритні люди, з якими можна грати в КВН.

У номінації “Найшвидша тварюка” перемогли бабусі, які завжди знаходять вільні місця у трамваї.

“Дайджест”


Хороша команда з (тьху-тьху-тьху) хорошим майбутнім. Є хороші ходи, які сподобалися навіть Морталу. Як для команди, всі учасники якої вперше виступають на сцені, гра була просто чудова.

Якщо “Київстар” хапається за зірки, то за що тоді хапається “МТС”?

Ніби постскриптум…

Приємно, що завдяки серйознішій, ніж у попередні роки, редактурі нарешті майже зникли зі сцени вже обридлі жарти нижче пояса та звелися до мінімуму жарти про алкоголь, гопніків, блондинок. Команди шукають нові теми для жартів, це приємно.
Ще один плюс для організаторів – нарешті після ігор почали проводитися розбори польотів. Журі з ведучим вказують командам на недоліки у виступах, команди висловлюють претензії організаторам – у підсумку всі роблять висновки.
Трохи незрозуміле ноу-хау “УО” скласти журі лише з чотирьох людей. Тим більше, що з цих чотирьох як мінімум двоє безпосереднього стосунку до КВН не мають. Як наслідок – після перших двох ігор були претензії до журі.
Як підсумок можна сказати одне – фестиваль таки вдався. Судячи з тієї гри, яку показали команди у півфіналах, фінал має стати чи не найсильнішим за всю історію “УО”.

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)
Фото kameniar.lviv.ua

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі