Репортаж про першу 1/2 фіналу Галицької ліги

Перший півфінал Галицької ліги-2008 відгримів 11 листопада. Боротьба цього магічного дня (чотири одинички в даті, як-не-як) видалася запеклою, а підсумковий результат наступний:

1. “Румбамбар” (Львів) – 20,6.
2. “Брати Грачі” (Львів) і “Єталон” (Львів) – по 20.
3. “За буйки не запливати” (Київ) – 19,4.
4. “Інженери” (Вінниця) – 14,4.

Тепер коротенько по командах.

“Інженери”

Колеги Віталія Новосада по мех-мату мали чудову нагоду виправдати покладені на них надії (все-таки не кожну команду добирають у наступну стадію з останнього місця). На жаль, не вдалося – вінничани знову останні. Вже на візитці одразу звернуло на себе увагу зменшення учасників команди, від чого звичний у попередніх іграх драйв втратився. Стем більше нагадував не театральну постановку (вибачте за консерватизм, але ніби саме слово “театр” є у назві конкурсу). А наспіх зібрані до купи жарти. Так само домашка від візитки майже не відрізнялася – набір мініатюр, розбавлений блоком новин. Серед непоганих текстів і мініатюр проскакували і передбачувані теми, і навіть “бородаті” жарти. В принципі, команда достойно виглядала у півфіналі, але шансів на прохід далі не було, що доводять і найнижчі бали журі у всіх конкурсах.

Віктор Янукович принципово відмовляється вчити свого собаку команді “Сидіти!”.

Дні Європи на Сихові:
– Є яких-та пару євро?

Маша Распутіна попила чаю і попекла губи. В результаті в опіках опинилося дев\’яносто відсотків тіла співачки.

“За буйки не запливати”

Специфічна команда. Картинка є, глядачі сміються, а виписувати у блокнот нічого. Одна лишень перша пісня забрала більше хвилини. До звичних з попередніх ігор киян пародій на Юлю Тимошенко і МихайлаПоплавського додалися стьоби з Ольги Герасим\’юк, Романа Зварича і Віталія Новосада (остання самому ведучому не надто сподобалася). Трохи дивно, що більшість жартів команди зі столиці присвячені сільській місцевості. На розминці фронтмен команди Інна була вже погодилася зустрічатися з Вовою з “Єталону”, але до домашки передумала і влаштувала весілля з тим же Новосадом. Весільне шоу за двісті гривень включало у себе плаття нареченою, феєрверки і цукерки. Звісно, постановка викликала ейфорію у глядачів і високі бали у журі. Але надолужити втрачене на візитці і розминці це не дозволило, і безсовісний Новосад жінку до фіналу не взяв. Рівень Галицької ліги росте, як інфляція, побажаємо це і нашим гостям з Києва.

У Криму лихо.
– Татари! Господи, татари!
– Дэвушка, это же Крым, здэсь все татары.

Від такого зрелища може возбудитися тільки уголовне дєло.

“Брати Грачі”

Від “БГ” завжди чекають максимуму. Тому трохи млява візитка одразу була відповідно оцінена журі. Гуцули, бабульки, Краківський, корови, Козловський – мабуть, люди таки втомилися сприймати заїжджені теми, навіть якщо їх показують улюбленці публіки. Надолужувати втрачене “Брати” взялися вже у наступному конкурсі – на розминці рівних їм не було. Далі був хороший стем про українського таємного агента 007 – смішно і стильно. А на домашньому завданні про підпільне телебачення району ми вже бачили звичних “Грачів”. Львів\’яни показали фінал битви екстрасенсів та як поводяться гроші у гаманці (дуже хороша задумка), а насамкінець напівголий Тарас розповів прогноз погоди у Жовківському районі.

Сьогодні гуцульські авіалінії святкують сторіччя до свого заснування.

– Бонд, наші спеціалісти з заводу “АвтоЗАЗ” розробили нову супермашину. У неї під капотом двадцять кінських сил. Вона літає, плаває…
– А їздить?
– Блін, знав, що щось забуду.

Промови Леоніда Черновецького і реклами “діджус” пишуть одні і ті ж люди.

Баба Каська – вже з шостої години на ринку сиру і молока.

“Єталон”

змогли зробити те, що не вдалося “Інженерам” – виправдати довіру організаторів та дозволити забути не дуже вдалий виступ у чвертьфіналі. Приємно вразили вже візиткою – виступали третіми, проте першими по справжньому завели публіку. Пробували зажигати на розминці, але на фоні Тараса Стадницького це зробити не так просто. Трохи слабенький стем про діалог Валерія Москаленка і Романа Віктюка (склалося враження, що якщо першого знали усі адекватні глядачі Галицької ліги, то особа Віктюка для багатьох присутніх була загадкою. Сподіваюся, я помилився) змусив засумніватися, чи побачимо ми “молодих і перспективних” електроніків у фіналі. Але ефектна домашка про КВН-кафе, у яке зі своїми жартами не можна, а розраховуються оплесками, таки випхала “дітей гуцулів” на друге місце.

Якщо ввечері зустрінете злого Віталія Кличка, сплюньте тридцять два рази.

Перевіривши контрольні роботи студентів, молода викладачка пройшла тест на вагітність.

Я сховався в кущах
І на моїх очах
Появилися сльози,
Бо то були рози.

“Румбамбар”

Отримали максимум за всі конкурси крім розминки. А от на імпровізаційному конкурсі програли аж 1,4 бала “Братам Грачам”. У візитці особливо запам\’ятався номер про смерть старої Анжеліни Джолі. На щастя, після фрази “увага, нестандартний гумор” тепер жарти не йдуть в тишу – стем про Іво Бобула та Лілію Сандулесу викликав овації. Ну і оригінальна домашка про термінатора, який примудрився одним пострілом вбити злого термінатора та Діму Білана. Пісні – ось фішка команди “Румбамбар”.

Леонід Черновецький і Леонід Каденюк вчилися в одній школі. Але один став космонавтом, а інший в космос полетів.

– Іво, хочеш загадку?
– Ні, дякую, я з однією вже двадцять років живу.

– Ліліє, навіщо тобі у косметичці рідина для зняття стресу?
– Я використовую її після зняття макіяжу.

– Термінатор, а з чого ти складаєшся?
– У мене в голові суперкомпютер.
– О, так ти можеш допомогти мені готувати уроки.
– Ні, я не можу так кардинально змінювати майбутнє – після школи ти повинен поступити в “політех”.

Тож у першій півфінальній грі путівки до фіналу здобули три львівські команди. Чекаємо другого півфіналу 25 листопада.

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі