Репортаж про фінал "Університетської осені-2009"

Для того, щоб об’єктивно оцінити, що ж таки відбулося в четвер у палаці культури імені Гната Хоткевича, надамо слово людині, яка безпосередньо брала участь у підготовці до цієї події. Доки Олесь Семенюк писав репортаж про фінал “УО”, Мортал рятував від інсульту стареньку бабусю. Такий от внутряковий псевдогумор… Отож, поїхали:

Троє (юридичний ф-т)
Найс (ф-т прикладної математики та інформатики)
Єталон (факультет електроніки)
Карамболь (механіко-математичний ф-т)
Нопасаран (еконмічний ф-т)

4 березня, 18:00
Міський палац культури ім.Гната Хоткевича.

Так як редактор Семесюк десь після гри зник, як завжди зі статтєю доводиться віддуватися мені 😉 Розпочали дійство запальні танцювальні постановки танцювального колективу «Абсорбція». Саме з цього глядачі зрозуміли, що вже потрібно сидіти на місцях, і готуватися до веселого вечору.

Журі:

Михайло Мураль (голова Львівського відділення асоціації правозахинсих організаторів студентів,голова профкому ЛНУ)
Тарас Стадницький (капітан команди «Набла»)
Сергій Дзядик (голова оргкомітету «Галицької ліги КВН»)
Юлія Мілянич (головний редакор часопису «Каменяр»)
Христина Паньків (студентський мер Львова)
Валерій Веремчук (депутат Львівміськради)
Чернологов Олександр (Член правління Асоціації КВН Галичини, команда «Авокадо») (замість декана, який не зміг прийти).

Ведучий – по-весняному зелений Назар Бійчук.

ПРИВІТАННЯ «На ха-ха».

Відкривали гру команда «ТроЄ». Розпочали з фінальних слів про те, що не виключено, що президентом може стати Янукович. Як вдало підмітили хлопці, «тоді сміялися, а зараз не смішно». В продовження теми пофантазували не тему новорічного привітання новоспеченого Президента. Порадували черговими пригодами целофанових кульків, серією динамічних мініатюр і закінчили дуже вдалою пародією на реаліті-шоу «Дом-2» з відповідною пісню в кінці. Помітно хвилювалися, бо були першими, проте все-таки змогли оволодіти емоціями. Непогана постановка, цікаві ідеї. Відчувся досвід (а як не відчувся, то лишився з півфіналів).

Естафету підхопили «Нопасаран», які тепер перейменувалися у «Vivat». Задіяли у візитці Добера (капітана Єталону) і сонечко (зірку, муляж, звісно ж) і показали ребус «Добер день». Розкрили секрет дурних фізіономій на фото в паспорті, а також анонсували нові сковорідки Тефаль з антиперегарним покриттям. Закінчили мініатюрою про сім’ю співака Лєпса, де, як виявляється, не все так просто. Закінчили на ліричній ноті. Підготовка виглядала слабшою, ніж на 1/2, проте намагалися витягувати акторською грою. Іноді це вдавалося.

«Найс». Хлопці порадували практично новим матеріалом, який не повторював попередній виступ на фіналі Кубку ГЛ. Безпосередність у грі та подачі змушували зал частенько хапатися за живіт. Незалишили байдужими навіть відвертих скептиків. Повідомили, зокрема, що американські морські котики в Антарктиді змерзли, як цуцики, а також багато мініатюр, які при написанні не такі смішні, як вживу. За виступом проглядалася наполеглива робота.

«Карамболь». Такий собі «Кефір» місцевого розливу. Глядачам спершу було дещо важко переключитися на іншу «хвилю», та і команда, виступаючи досить коротко, не змогла до кінця дати залу себе «розпробувати». Почали з танцю, показали вже відомих по півфіналу українських космонавтів, баптиста на Сихові. «Надпис на наклейці в маршрутці: «Якщо в тебе немає хлопця, то в когось немає дівчини. Капітан Очевидність». В кінці команда висловила щире сподівання, що стадіон у Львові будуть будувати вдвічі швидше, ніж Рим. Слабший виступ, ніж у півфіналі, хоч у команди з’явилася цікава форма.

На закуску був «Єталон», який як завжди дарував всім радість і тримав своїх глядачів на крок від розриву живота. Здавалося, хлопці скучили за своїми глядачами і прагнули показати їм все смішне. Почавши із гламурного виходу, естафету підхопив колишній Президент у виконанні Ореста Ткача із Набли, який заповів українському народу про те, що 5 років смішив він, а тепер це буде робити Єталон. Крім вже знайомої мініатюри про мера на Сихові, вдалим був майже трейлер про хабарників, екзамен у ветакадемії, випадок у хірурга та про те, як Іван Вакарчу повертається на посаду ректора. Пішли в овації.

Оцінки:

«ТроЄ» 4544444=29
«Нопасаран» 4444445=29
«Найс» 5555555=35
«Карамболь» 3333343=22
«Єталон» 4555554=33

Конкурс «5 новин», де треба було не лише жартами розсмішити глядача, але і ефектною подачею та образами.

«Найс» Дві перукарші на роботі обмінювалися усілякими плітками. Цей конкурс дався хлопцям непогано, зважаючи на те, що все-таки конкурс частково був текстовим.

Ох, до речі, Свєта продавщиця купила собі нове суперсучасне вечірнє плаття, чула? Такі оранжеві штани, збоку такі пімпочки, спереду декольте, ззаду такий виріз, шлейки, і спереду пише ЛКП.

«Карамболь» подавав жарти в образах Петра Щура та його брата. Місцями було досить смішно.

У часи стародавніх богів, воєвод і князів багатостраждальна земля чекала героя. І тут прийшла вона – Янукович.

«Нопасаран» – вийшли на сцену двоє лижників, які у переві між польотами розповідали жарти. На жаль, візуально образи нічим не були підкріплені.

«ТроЄ», за їхніми ж словами, подумали, що треба новини читати не в Образах, а в обрАзах, тому і були ображені новини., які місцями були досить непоганими.

Коли тузіку дають холодну їжу, то він буде гарчати «Піідіігрііій».

Віднедавна на всіх порносайтах зйавився розділ вибори 2010 в Україні

«Єталон» делегував «вахтьоршу 5 абщагі», яка читали новини та римовані двовірші між ними.

З гуртожитка вкрали 2 ноутбука, бо вахтьоршу знесла самбука.

Один викладач розщепив 2 атоми, а то так билися, шо капєц.

Оцінки:

«Найс» 3434444=26/61
«Карамболь» 3333343=22/44
«Нопасаран» 3432223=19/48
«ТроЄ» 3333333=21/50
«Єталон» 4444444=28/61

Далі був інноваційни конкурс «Дуель»

Команда готувала по 2 сценки-мініатюри. Одна команда показує мініатюру і викликає (довільно) для показу іншу. За перемогу 10 балів, за поразку – 5, нічию – 7.
Почали «Нопасаран», які показали показали мініатюру про краба в ресторані, і програли цією мініатюрою «Карамболю» з мініатюрою про Коломбо, які, у свою чергу, мініатюрою про випадок на уроці англмови програли Троє. Троє перемогли «Карамболь» просто розривною мініатюрою про одруження у «вконтакті», просто короткою мініатюрою про сад Леоніда Черновецького програли наступним «Найс» із мініатюрою про нового хлопчика-терпилу у класі. «Найсу» вдалося виграти мініатюрою про Євро у «Єталону», який змагався потім з єдиною командою, яка починала і залишась «Нопасаран», і виграла в неї мініатюрою «Вівці скачуть – я рахую» над мініатюрою про світлячка.

Отож, доробки такі

«Нопасаран» 5+5=10/58
«Карамболь» 10+5=15/59
«ТроЄ» 10+5=15/65
«Найс» 10+10=20/81
«Єталон» 5+10=15/76

Відеоконкурс на тему «У здоровому тілі – здоровий дух» порадував тим, що у всіх команд були смішні кліпи, і кожен знайшов свого глядача.

«Карамболь» показали альтернативне бачення на здоровий дух у сніжку пору року, різні руханки на снігу, а також до чого то все може привести. Місцями були «розриви». Місцями.

«Нопасаран» показали трьох диско-хлопів, які постійно ходили і танцювали на свій манер, не залишаючи нікого байдужими, будь то Зайчик чи дівчата-готи. Виявляється, саме вони, як стало ясно із кліпу, подали Наблі ідею махати головами під «Золото карпат». В кінці своїми танцями показали, що можуть об’єднати Україну. Не виключено, дехто навіть і сльозу пустив.

«Єталон» показали один день з життя банкомату, а банкомат, як виявилося, бачив багато: і стриптизерів, і недолугих грабіжників, і сам неодноразово піджартовува над клієнтами. Не повністю дотримано було вимог до відео, проте від цього було не менш дотепно і гарно. В кінці показали невдалі кадри із зйомок. На відміну від Джекі Чана, там обійшлося без травматизму.

«ТроЄ» показали кліп про трамвай. Як виявилося, в трамваї і водії ще ті гонщики з NFS, показали і диско-трамвай від LvivElecrtoTrance, і повний «зайців» і контролерів, і швейний трамвай, і трамвай кохання. А в кінці поставили себе на роль Анни Карєніної, втікаючи від трамваю, який їх так і не догнав. І добре. Одним словом, сміятися було де.

«Найс» показали різні відривки із шкільних навчально-сесійних буднів. Було дуже близько пересічним студентам. А суддям, очевидно, не так. Проте не без здорової іронії, певного нелінійного сюжету та сміхом.

Здобутки вітчизняних Альмодоварів вилилися у бали:

«Карамболь» 4354444=28/87
«Нопасаран» 3555444=30/88
«Єталон» 5544444=30/106
«ТроЄ» 5455555=34/99
«Найс» 4445444=29/110

Музичне д/з на тему «Олімпійські ігри» мало розставити все по місцях і виглядало наступним чином.

«Нопасаран» показали олімпійський магазин, де різні спортсмени приходили за потрібними їм продуктами. Російські, наприклад, приходили за водкою, проте ризикували як Джордано Бруно – спалитися. А канадські прийшли, як солдати з війни – не стомлені, а всі у медялах. Фронтмен команди непогано (не кожен би так зміг!) заспівав під «Show must go on», чим викликав захоплення у залу. У кінці команда знов показала, що може об’єднати Україну. І виконали все ті ж диско-рухи з відеокліпу.

Троє показали, що і у Київській русі не все так просто було, як здавалось би на перший погляд. Там без бороди і в кольчузі, як виявилося, і в клуб не пускали. А потім виявилося, що це так спортсмени з допінгом перебрали, бо дуже хотіли на Зимову Олімпіаду. А ще плавці називаються! На жаль, забули про пісні у домашці. А судді – ні.

«Карамболь» показали найдобрішого графа Дракулу у світі, який чекав на делегатів з Міжнародного олімпійского комітету. Двозначний текстовий гумор змушував зал прягатися, проте привид магнітофону Маяк, а також гімнастка у вікні все-таки веселили зал. Несподіване «Шо дивитися? Все!» розірвало, а в кінці заспівали фіналку про кров і вени. Непоганий вокал єдиної дівчини у команді стабільно дає хороші плоди.

«Найс» показали олімпійське містечко, куди на підселення приходили і шахіст, і боксер. Тут, як то кажуть, треба бачити бо описати важко. Спортсмени відмічали золоті медалі навіть за їх відсутності, мотивуючи це тим, що день космонавтики теж всі відмічають. Поганий вокал, очевидно, зіграв на їхню користь, бо просто розірвав зал. Було дуже багато моментів, претендуючих на «розрив». В результаті тільки одна 6 від голови профкому.

«Єталон» показали Олімпійське кафе, де були різні відвідувачі: від бобслеїстів в ростових костюмах бобслеїстів до інших персонажів. Вдалі жарти та репліки не залишали байдужими нікого. В кінці вийшли всім складом на сцену, включно із звукооператором, реквізитором, директором і подякували, юл це був їхній останній виступ в УО. Принаймні, у складі Єталону.

Вихід команд, фінальні слова журі. Сльози. Оцінки.

«Нопасаран» 5655555=36/124
«Карамболь» 5666666=41/128
«ТроЄ» 6665565=39/138
«Єталон» 7777777=49/155
«Найс» 6777777=48/158

Післямова.

Олесь Семенюк.
Команди молодці, можливо, така відстрочка ігор дала їм змогу краще підготуватися. Всі конкурси були неоднорідними, кожна команда була сильнішою в одному і слабшою в іншому. А УО вчить дисципліни. Після бою кулаками не машуть, переможців не судять, а підсудних – судять. Якщо хтось і може звинувачувати людський фактор, то поки нас ще не замінили машини, він буде. Стосовно журі – не потрібно бути поваром, щоб оцінити смак страви.

Віталій Кремінь.
Повторючи сказане після гри, дякую всім командам, що йшли з нами на співпрацю, дослухались до коментарів та зауважень, було приємно з вами працювати. По грі скажу, що результат є результат, кожен його сприймає по-своєму. Я сприймаю так: \”Найс\” – молодці! Усі решта – робіть висновки.


Оригінал на nabla.com.ua
Фото, які прикріпляться пізніше, люб\’язно зроблені та гречно надані Віталієм Кремінем.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі