Півфінали "Університетської осені-2008"

Минулого тижня було зіграно дві півфінальні гри щорічного конкурсу КВН серед команд Львівського університету імені Івана Франка «Університетська осінь». Як і обіцяв – результати ігор та коротенькі емоції Мортала від команд. Все це варто читати, враховуючи авторське ІМХО. Отож…

Перша гра (29 жовтня)

1. «Єноти» (ф-т електроніки) – 21.
2 – 3. «Новий проект» (фізичний ф-т) і «Хай Так» (економічний ф-т) – 19,4.
4. «Степлер» (механіко-математичний ф-т) – 15,8.
5. «Нова ера» (геологічний ф-т) – 14,2.

«Єноти»

Чемпіони минулорічної «УО» («Єталон») позбулися свого «політехівського» елемента і змінили назву. Виявилося, команда може незле співати і без Олі. Приємно, що навалу мініатюр почали розбавляти текстами. Правда, виникло враження, що більшість цих текстів писалися під «аби було». А ось мініатюри справді смішні. Літературка виглядала б кращою, якби не була наполовину присвяченою сексу. Ну і направду симпатична домашка, що дозволила повернути собі повагу в очах львівських глядачів, яка трохи зменшилася після останньої не надто вдалої гри в Галицькій лізі. У фіналі будуть фаворитами.

Хлопці, якщо ви хочете зробити приємно своїй дівчині, зовсім не обов’язково вриватися до неї на пару і кричати, яка вона класна в ліжку.

«Хай Так»

Команда існує всього півроку, але за цей час встигла повиступати як у Львові, так і за його межами. Тому і не було звичного для дебютантів страху в очах. Прогнозоване відкриття цьогорічного конкурсу «УО». Гарно оформили підводки у візитці. Трохи слаба розминка – не дали відповіді на три запитання. Якби музичність домашнього завдання полягала не тільки в фінальній пісні – могли би обігнати «Новий проект».

Едвард Руки-Ножниці врізав дуба.

«Новий проект»

Стильно, весело, приємно, але не так смішно, як у «Єнотів», і не так несподівано, як у «Хай Так». Можливо, все через те, що більшість показаного глядачі вже бачили на Галицькій лізі. В команді з’явилися нові обличчя, виглядали незайвими. Обіцяли підготувати на фінал сопливе відео – п’ятий курс, як не як.

Пожежник-початківець на своєму першому виклику гасив «МакДонльдс». «МакДональдс» – моя перша робота.

«Степлер»

Типові дебютанти «УО». Пробували веселити хлопцем в ролі дівчини, виглядало не смішно. Тим більше, в команді є колоритна в хорошому значенні цього слова дівчина, на якій можна будувати весь виступ. Порадували Мортала згадкою про Девіда Блейна і серіал «Друзі». Якби ці згадки були ще й смішними – мали би вищі бали. Ну і варто таки спробувати робити домашнє завдання менш подібним на візитку. Що приємно – нові команди нарешті перестали брати кількістю учасників. Тому й не було звичного для попередніх років стада людей на сцені, зате було менше плутанини.

Ксерокс на Князя Романа – нехай весь світ зачекає.

«Нова ера»

В журі сидить два геолога, а команда цього факультету фінішує останньою. Думаю, цим все сказано. Поява голого негра з коробкою вазеліну у візитці – мабуть, найгірше враження від обох конкурсних днів. Віршована літературка (якщо можна назвати «віршами» поримовані дієслова) не викликала в залі навіть посмішок. Музичне домашнє завдання – фактично без музики. Варто більше дослухатися до порад редакторів і писати, не прийнявши перед тим ліки ведмедика Бо. Ну і виходити на сцену повним складом на оголошення підсумкових балів.

Андрій Садовий у пошуках скарбів Полуботка перекопав весь центр Львова.

Друга гра (30 жовтня)

1 – 2. «2х2» (збірна університету) і «Нема з ким» (ф-т прикладної математики та інформатики) – по 20,4.
3. «Баста» (ф-т іноземних мов) – 18,4.
4. «Аудиторія на прокат» (філологічний ф-т) – 14,8.
5. «Кримінальне чтиво» (юридичний ф-т) – 13,8.

«2х2»

Не чужа серцю Мортала команда (під маркою «2х2» виступають студенти з млинівської «Бомби») показувала як знайомі львівським глядачам по іграх Галицької ліги номери, так і нові речі. Старе переважно заходило краще, ніж нове, за винятком хіба що номера про Леніна. Ну а не надто вдало переписаний під тему гри літературний конкурс став причиною того, що найдосвідченіші учасники «УО» не стали одноосібними переможцями своєї гри. Що покаже команда у фіналі, який відбудеться наступного дня після гри «Бомби» у Галицькій лізі – цікаво всім, навіть Морталу.

Деградуючий алкоголік Петро в надії виграти джек-пот зламав бензоколонку.

«Нема з ким»

Команда достойно тримає марку свого факультету. Гумор простий, але смішний. Що лякає – повна відсутність текстових жартів у візитці, суцільні мініатюри. Порадував літературний конкурс – влучно, до теми. Ну і чи не єдине в півфіналах сюжетне домашнє завдання про Андре Тана на дванадцятому каналі – безперечний плюс. Найбільша проблема команди – надто «внутрякові» номери, більшість з яких навряд чи будуть цікаві комусь поза Львовом. Як наслідок – не надто впевнений вступ напередодні у Рівному. Але на «УО» прикладна цього року – серед фаворитів.

– Дівчино, ви дуже схожі на Наталку Карпу.
– Так я і є Наталка Карпа.
– Хм… Можливо, ви без косметики?
– Ні, без косметики я Андрій Заліско.

«Баста»

Найбільші невезунчики останніх «Університетських осеней». Команда має досвід, готує непоганий матеріал, але постійно не дотягує до фіналу. Ось і цього разу реальним розривом був хіба що літературний конкурс. Решта – смішно, але не настільки, щоб обігнати «2х2» і «Нема з ким». Приємно, що команда шукає цікаві заходи, як от «Загадки», «Замальовки з життя ворожки», «Хоку», «Переклади фільмів на українську мову». Мабуть, варто спробувати набиратися досвіду поза межами Львова, як це вже почали робити більшість їхніх конкурентів з університету.

Зелені свята в Україні відкрив «Туборґ Ґрін Фест».

«Аудиторія на прокат»

Несподівано для всіх (мабуть, і для себе) команда видала доволі пристойну візитку. Якби такий ритм було втримано і в решті конкурсів – був би шанс стати відкриттям цьогорічної «УО». Але розминку команда провалила, спробували були відігратися на літературці, ну а домашка видалася відверто нудною. Але потенціал є, можливо через рік-другий філологи зможуть видати щось путнє, принаймні на університетському рівні.

На Івана Купала дівчата кидають вінки для своїх хлопців. А у кого хлопці ще живі…

«Кримінальне чтиво»

Нарешті взялися писати жарти власноруч юристи. Можливо, виходить не надто смішно, зате обходиться без свисту з залу. Якби попросили когось допомогти з постановкою – все виглядало б значно краще. А так довелося спостерігати звично веселу картину – танці під музичну заставку «УО», говоріння у вимкнені мікрофони, довгі заминки між мініатюрами…

Підсумок

Загалом півфінали порадували. Далося взнаки зменшення кількості команд та введення редактури. Ще один позитив – відсутність фрістайлу на півфіналах, який нові команди у попередні роки повністю провалювали. Більше половини учасників виступають на сцені КВН не вперше, решта відверто не дотягують. Ще перед іграми було ясно, хто боротиметься за перемоги, а хто за передостанні місця у своїх іграх. Тож обійшлося без несподіванок. Фінал хоча і має своїх фаворитів, обіцяє бути рівним – кожна з команд, належно підготувавшись, може створити міні-сенсацію.

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі