Результати півфінальних ігор Ліги КВН Європа + репортаж

І півфінал:
1. Tornado LUX (Берегомет) 19,2
2. Єталон (Львів) 17
3. От фанаря (Ужгород) 15,8
4. Ейяфьядлайокудль (Прилуки-Чернігів) 15

ІІ півфінал:
1. Коліжанки (Львів) 19,2
2. Отдихаєм вмєстє (Хмельницьк) 18,6
3. Загорецька Л.С.(Львів) 18,2
4. Любімая (Суми) 16,6

Спеціально для Ліги КВН Європа репортаж підготувла Оля Липинська

До всіх порядних людей Миколай приходив вночі, а от до львів’ян він завітав ще ввечері. І подарував місту неабищо: регіт, від якого аж болів живіт, і сміх до сліз. У переддень святого Миколая, 18 грудня, у Львові відбулися півфінальні ігри ліги КВН «Європа».
У першому півфіналі зійшлися «Ейяфьядлайокудль» (Прилуки), «Торнадо LUX» (команда з Берегомета), «Єталон» (знайомі львів’яни), «От фонаря» (закарпатський люд).
В другому – боролися «Відпочиваємо разом» (приїхали з Хмельницька), «Коліжанки» (львівські кобіти), «Загорецька Людмила Степанівна» (також львівські, але вже не кобіти, а хлопці), «Кохана» (місто Суми).
Кожна з ігор була поділена на 4 конкурси: візитка, фоторозминка, відеоозвучка і конкурс музичного домашнього завдання. Візитка і домашнє завдання – це ті частини вечора, де зал помирав зі сміху. Жартувати експромтом командам вдавалося не так класно: принаймні, під час фоторозминки особливого реготу не було. Озвучка стала золотою серединою: і вдалі, і зовсім не смішні «гоблінські» переклади уривків з фільмів.

«Візитка» першого півфіналу завдяки жартам «Єталону» і «Торнадо LUX» запам’яталася темою села і міста: «Єталон» показував, як гуцули з гір везли ялинку для Папи Римського (обвішали її цигарками, які видавали за новорічні прикраси, а нелегалів, які під тою ялинкою ховалися, видавали за вертеп); «Торнадо» показував, як сільські жителі насміхаються з міських (містянин: -Я собі таку класну роботу в місті знайшов, що можу купити і пральну машинку, і мікрохвильову піч, і авто!; селянин: – Я те саме куплю в кредит, втечу в гори – і ніхто мене не знайде!). Ці команди отримали від суддів найвищі бали: 4,8 і 5 відповідно. Команду «Ейяфьядлайокудль» оцінили на 4,2 бали (одна з провідних тем його жартів – горе-лікар Слюсарчук в залі суду), а «От фонаря» – на 4,4.

На іграх КВНу давненько не було фоторозминки. В цьому конкурсі не команди придумують одне для одного питання, а організатори відбирають цікаві картинки, які треба прокоментувати. Проте чи то картинки не надихали, чи команди всю фантазію вичерпали, готуючи вдома свої програми, але конкурс у першому півфіналі вийшов не дуже. З вдалих виступів можна пригадати коментар «Єталону» до фото з котом у формі супермена («Це кіт Садового») і репліку «Торнадо» на фото малюка, вдягнутого у вдвічі більші за його голову навушники («Айпетрик»). Тож не дивно, що ніяка команда не отримала за конкурс максимальну 5: «От фонаря» нажартували на 4, «Ейяфьядлайокудль» – на 3,6, «Єталон» і «Торнадо» – на 4,2.

«Озвучка» стала відрадою після несмішної розминки. «Переклад» кожного фільму був класним, тож народ в залі реготав від душі. Цікаво, що більшість команд в різних півфіналах обрала для смішної озвучки трилери або бойовики. Очевидно, їх легше коментувати через насиченість сюжетів. «От фонаря» інтерпритували «Хижака» (за версією команди, в ньому Шварценеггер просто готувався до весілля, шукав ресторан, наймав тамаду і т.д.), «Торнадо» – «Аватар» (ще одна весільна тема, команда переконувала, що фільм – про весілля хлопця з міста і дівчини з села), «Єталон» – «Люди в чорному» (які ходять весь час у ділових костюмах, бо насправді вони – свідки Єгови). «Ейяфьядлайокудль» – єдині, хто озвучував комедію, «Один вдома» і, на жаль, хлопцям це вдалося геть не блискуче.
Максимальний бал – 4 – за конкурс дістало «Торнадо». Менше отримав «Єталон» – 3,2. «Ейяфьядлайокудль» незважаючи на новорічний настрій свого сюжету отримав 3 бали, стільки ж за весілля в джунглях пішло команді «От фонаря».

Останній конкурс – музичне домашнє завдання. В цьому турі найвищий бал – 6. І саме стільки балів за свій виступ отримало «Торнадо LUX». Хлопці настільки яскраво жартували, що судді просто не могли ставити високі бали іншим командам! Зал порвали торнадівські уривки з кількох телепередач гуцульського радіо «Ехо» («Ехо»: кричіть нам, поки вітер дує в нашу сторону!). «Ейяфьядлайокудль» показав своїх батьків, колишніх квнівців. Вони грали в «Твістер», користуючись старими газетами, і сміялись з порнографії на каналі «Рибалка» (вночі там показують нерест окунів). За це команда отримала 4,2 бали. «Єталон» жартував про наболіле: його капітан скоро одружується, тож хлопці розказали (на 4,6 бала) про підготовку до весілля. «От фонаря» говорили на болючу для прихильників езотерики тему, кінець світу у 2012-му році. В постановці закарпатців відвернути трагічний фінал вдалося, та ще й виявилося, що Янукович – тато Обами! Такий щасливий кінець «потягнув» на 4,4 бали.

До кінця гри інтриги не збереглося: «Торнадо LUX» було очевидним лідером у всіх конкурсах півфіналу, тож легко вибороло собі місце в фіналі (набравши за всю гру 19,2 бала). «Єталон» – також щасливий. Зайнявши друге місце (17 балів), і він отримав право грати у фіналі. Цікаво, яке місце хлопці посядуть у наступній грі? Протягом вечора вони сумно жартували, що постійно виграють усі ігри, окрім фінальної – там навіть в трійку найкращих ніяк втрапити не можуть. 15,8 бала отримало «От фонаря». Учасники команди виглядали засмученими через своє третє місце. Однак мусили з ним змиритися – пообіцявши суддям до наступного сезону покращити рівень гумору. «Ейяфьядлайокудль» – найслабший серед найсильніших. Він завершив гру з найнижчим результатом – 15 балів. Однак і судді, і зал погодилися з тим, що хлопці з Прилук далеко підуть – у них ще все попереду.

В другому півфіналі конкурси були тими самими. Жарти – на щастя – інакшими . Крім того, у грі було багато несподіванок. Наприклад, «Загорецька Людмила Степанівна» нарешті показала дівчину, на честь якої команда названа. Дівчина протягом всієї гри бігала по сцені в купальнику! «Відпочиваємо разом» влаштували стриптиз, «Коліжанки» брали фірмовим гумором на тему стосунків, а «Кохана», команда, яка ще півроку тому жартувала тільки російською, повністю перейшла на українську!

У «Візитці» глядачів в залі потішили весіллям в таксопарку від «Відпочиваємо разом»; «Кохана» запросила в свій склад сина Віталія Новосада – причому ведучому вже на сцені і форму для дитини подарували. Одного з невидимих гравців «Загорецької» – Кшишика – у візитці підстрелили (хлопці після гри запевнили, що він виживе), а «Коліжанки» відкрили залу найбільшу таємницю хлопців – вони носять колготи (дехто – панчохи)! Одне слово, конкурс почався дуже яскраво і дуже смішно – залишалося вірити, що й далі в грі команди не «здуються». Результати першого туру – «Коліжанки» отримали тверду «5», по четвірці дістали «Відпочиваємо разом» і «Кохана», «Загорецькій» поставили 4,6.

Фоторозминка в другому півфіналі була веселішою, ніж в першому, та все одно якось не «пре» квнівців цей вид змагання: не смішать вони в ньому зал на повну силу. В цьому конкурсі не обійшлося без згадок про політику і про життя на Сихові.
Озвучка була сприйнята залом на ура. Знову ж таки команди «перекладали» пригодницькі фільми, ніяких комедій чи мелодрам. Чого варті були коментарі «Коліжанок» до фільму «Сутінки»! Дівчата сміялися з того, що Белла у фільмі постійно тримає рот напіввідкритим, тож версія фільму від дівчат називалася «Закрий рот!». Тему екранізацій відомих книг продовжила команда «Відпочиваємо разом» – вони переробили «Гаррі Поттера і філософський камінь» на «Гаррі Петренка і школу ДАЇ». У КВН-варіанті Гаррі Петренко вчиться в школі, де головна вимога – навчитися давати і брати хабарі. «Кохана» обрала фільм «Люди в чорному-2» (цікаво, чи змовлялася команда з «Єталоном»?): міжнародна комісія (в особі Віла Сміта) перевіряла чесність виборів в Росії. А от «Загорецька Людмила Степанівна» і тут не змогла не виділитися: хлопці озвучили… «Телепузиків» (чотири телепузики – це, за версією пані «Загорецької», Ірина Фаріон, Василь Васильців, Сергій Пастух і Віталій Новосад)! Зал вмирав зі сміху від коментарів львівських хлопців, і судді його підтримали – поставили найвищий можливий бал в цьому конкурсі – 4. «Коліжанки» і «Відпочиваємо разом» було оцінено на 3,8, а «Кохана» отримала

Музичне домашнє завдання команди теж виконали на відмінно. «Кохана» і «Відпочиваємо разом» обіграли тему «У нас на районі» – перші показали район початку 90-х, а «Відпочиваємо разом» – поселення львів’ян у Москві. Хітом від «Коханої» стало пояснення, хто такий Маріо: вусатий сантехнік, живе заради грибів, весь час у пошуках жінки. «Відпочиваємо разом» розсмішили зал розповіддю про подружжя провідників з поїзду «Москва-Львів»: чоловік працює у «Львів-Москва», дружина – у «Москва-Львів», бачаться вони тільки в Жмеринці. Команди отримали за конкурс 4,4 та 5,2 бали відповідно. «Коліжанки» розповіли чотири історії розлучень (жарт, який важко забути: – Тебе не було аж 5 хв!!! Я вже обдзвонила всі лікарні, всі морги, всю міліцію! – МЕНІ ти подзвонити не могла? – В тебе «Київстар», мені дорого тобі дзвонити!), за що отримали найвищий бал – 6. «Загорецька» показала перенесений на львівські реалії епізод з серіалу «Втеча з в’язниці». Головний герой – вуйко Йосип, який навчав премудростей життя підлітка. За таке кіномистецтво «Загорецька» заробила 5,2 бали.

На відміну від першого півфіналу, у другому назвати однозначного переможця до кінця гри не зміг би ніхто. Тому 18 грудня на КВНі стався майже нереальний випадок: зазвичай більшість глядачів виходить з залу ще до оголошення балів, цього разу більшість чемно залишилася сидіти! Перемогли «Коліжанки» – як і «Торнадо», вони набрали 19,2 бали, автоматично потрапивши в фінал. «Відпочиваємо разом» несильно відстали – з результатом 18,6 вони другі – і також у фіналі. Третє місце дісталося «Загорецькій Людмилі Степанівній» (18,2) – за вдалі жарти Віталій Новосад пропустив у фінал і цю команду. Четверті – люди команди «Кохана», підсумок за гру – 16,6. Вони у фінал не потрапили, але ми ще точно побачимо їх на наступних іграх.

Загалом на грі 18-го грудня квнівці не відійшли від традицій: багато жартів на соціальні теми, як і жартів про проблеми молоді. Незвичним було те, що про політику цього разу згадували рідше. Можливо, командам просто не хотілося торкатися одіозної теми перед святами. Цікаво, чи зміниться тематика жартів вже після свят – велику битву, тобто фінал, заплановано на 9-те січня.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі