Репортаж про першу 1/4 фіналу Галицької ліги – 2010

Галицька ліга була, є і буде! Нехай і з напівпорожнім залом, нехай без Віталія Новосада, нехай з не зовсім логічними результатами. Зрештою, перший і останній пункт з часом можна виправити. А другий… “Нє вєліка патєря…”, як кажуть наші друзі-сусіди.
Насолодившись піснями Людмили Ясінської і танцями Назара Бійчука присутні взялися оглядати команди. Отож…

6 – 7. “Комотозі” (Чернівці) – 12,8 (візитка 5 + розминка 3 + домашнє завдання 4,8).

Молода команда з Чернівців. Взялися жартувати про те, що точно мало би зайти – двічі протягом візитки ми спостерігали за пародіями на Віктора Януковича, один раз – на Юлію Тимошенко. Ага, ну і мініатюра про поїзд “Львів – Москва” – ну як же у Львові без москалів? Але гумору бракувало, і оцінки отримали не найкращі.
На розминці в бій знову вступає Янукович. Цього разу ще гірше, ніж на візитці. Домашнє завдання – будун, “Альказельцер”, пиво, водка, будівництво львівського стадіону… Всі ми з чогось починали. Вірю, наступного року команда приїде до Львова вже з набутим досвідом і гарно покаже себе.

6 – 7. “Баста” (Львів) – 12,8 (4,4 + 3,6 + 4,8).

Знову наша кохана “Баста” буксує вже на старті. А ніби все так гарно починалося. Симпатична візитка в стилі “Кое-где придётся подумать!” рвала рівно до середини. Після традиційно смішних хоку можна було кланятися і йти готуватися до розминки. Але ж ні, вліпили ще п\’ять не найкращих реприз, які змазали враження про команду. Хоча вважаю ( і я такий не один), що оцінка за візитку мала би бути вищою. Ну, не хоче наше журі думати, що ж зробиш. І оцінює перш за все акторку, а не тексти, нехай і не ідеально показані.
Розминку повністю злили. Чи то опустили руки після балів за візитку, чи просто боялися ляпнути зайве в присутності “метрів розминки” – “Єталону” і “Батярів”. Домашнє завдання про Винниківське озеро було сюжетним, симпатичним, але мало смішним. Навіть хоку не розірвало. Запрошуємо “Басту” в Кубок Галицької ліги (тут мала бути табличка “сарказм”).

5. “ПостСкриптум” (Івано-Франківськ) – 14,6 (5 + 3,8 + 5,8).

Ще одні молоді й амбітні. Кілька тижнів тому перемогли в 1/8 фіналу Західноукраїнської ліги, здійснивши давню мрію Мортала (себто вздрючивши “VIP”). Втім, Львів – це не Тернопіль. Візитка виглядала доволі симпатично, хоча й без несподіванок. Сподобалася подача фронтмена і підводящий з дуже гарним іменем. Розминка не пішла у всіх. Домашнє завдання “ПостСкриптуму” мало чим відрізнялося від візитки. Була смішна мініатюра про чистоту української мови, ну але це ж домашка, які тут можуть бути мініатюри? У підсумку заслужене п\’яте місце і цілком реальні сподівання на добір.

4. “Оптом дешевше” (Тернопіль) – 15 (4,6 + 4,4 + 6).

Відкривали гру. Зробили це доволі вдало. Цікаві і оригінальні номери (як от “Хлопець сідає в поїзд з чужим студентським”, “День народження бібліотекарки”, “Хлопець, який кидає курити, на зупинці”) перебивалися попсовими темами про село Пототори і футболістів тернопільської “Ниви”. Спишемо це на Тернопіль – ну не можуть місцеві команди без села та інших недоліків суспільства (принаймні в їхній інтерпретації це виглядає саме так).
Дали єдину смішну відповідь за всю розминку. На жаль, члени журі, ставлячи бали за цей конкурс, не оцінюють відповіді, а керуються загальним враженням від команди. Домашнє завдання було надто банальне і відверто слабеньке. Все таки нагадало, що перед нами молода команда. Успіхів у півфіналі Галки і чвертьфіналі Слобожанки!

3. “Об\’єднана команда Прикарпатського краю” (Івано-Франківськ) – 15,6 (5,2 + 4,4 + 6).

Під такою довгою і пафосною назвою прихований тандем “Батярів” і збірної Івано-Франківська. Перших глядачі пам\’ятають по виступах у минулих сезонах Галицької ліги. Других бачили вперше. Команди, мабуть, подібні між собою – недарма ж вирішили об\’єднатися. Жартують про гуцулів, кефір з оселедцем, “Параплюс” від гнид і вошей… Знаменита пісня про імпотента також органічно влилася у привітання. Багатьом смішно. Багатьом противно. Журі в істериці.
На розминці заробили плюсик за відповідь про “цуцика”. Блочне домашнє завдання… Ну так, гра була. А наповнення? Кому воно потрібне, це наповнення? Всі пам\’ятають оболонку, а що всередині… “Об\’єднана команда” впевнено посідає третє місце у грі, а в наступних стадіях з такою подачею цілком може розраховувати і на вищі позиції.

2. “Єталон” (Львів) – 16,8 (5,2 + 5 + 6,4).

1. “Найс” (Львів) – 17,4 (6 + 4,6 + 6,8).

Якби у цій грі не виступав “Найс”, можна було б сміливо говорити – розкол львівського КВНу відкинув Галицьку лігу принаймні на два роки назад. А тут прийшли цих четверо флегматів (пардон, жостких пацанів) і не дали отримати грі статус “рядова”.
“Найсу” тільки рік, і в подачі вони мало виросли від своєї гри. Зате на багато порядків виросли тексти. Більше того, хлопці навчилися практично ідеально пристосовувати свої тексти під свою, будемо відверті, недолугу подачу. Як результат – візитка викликає у глядачів стан, близький до істерики. А після домашнього завдання публіка скандує “Молодці!” – якщо не помиляюся, за останні роки таке тут кричали тільки “Наблі”.
Є і мінуси, звісно. Взяти хоча б структуру візитки. Так і не змогли розставити мініатюри в правильному порядку. Наслідок – у другій частині був явний провис. Розминка… Звісно, такій команді потрібно грати розминку на власних образах. Цього “Найс” зробити не зміг. Ну і внутряковість тем поки що не дозволяє достойно проявити себе за межами Львова.
А загалом… Останні рази споглядати виступи цієї команди – суцільне задоволення. Чи втримають цю планку до фіналу? ХЗ, ХЗ…

Четвірка кращих команд вже може готуватися до півфіналів. Решта чекають на добори, які обіцяли після другого чвертьфіналу.

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)
Фото Софії Гук і Віталія Креміня.

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі