КВКівці кепкували з мера Львова та прем’єрки

Такий репортаж про фінал Галицької ліги красується на одному з інтернет сайтів. Ось що трапляється, коли про КВН беруться писати люди, які в ньому абсолютно не розуміються…

У понеділок, 11 січня, міський голова Львова 41-річний Андрій Садовий побував на фіналі Галицької ліги КВК у театрі ім. Заньковецької.

– Сьогодні перший робочий день, – каже мер. – Треба розслабитися в кінці. Хоча вихідні були радше умовні. Багато гостей приїхало – і президент, і голова його секретаріату, і губернатори. Усім треба показати місто. А 13 січня хочу піти на концерт \”Різдвяна феєрія\”, який в оперному театрі дає Тарас Чубай. Маю до нього симпатію – обдарований чоловік. Візьму дітей, дружину – всю сім\’ю.

Квитки на КВК коштували від 40 до 100 грн. Організатори дали Садовому запрошення в перший ряд. Поруч сидів помічник мера Андрій Шевців, 21 рік. Зала заповнена вщерть. 20-річна студентка Ольга Клинова вмощується на сходах під стіною:

– Ще вчора була вдома, в Миколаєві. Щойно з поїзда, закинула речі в гуртожиток – і до театру. Граю в КВК, тому пройшла на халяву – друг провів. Після гри буде вечірка для КВКівців у клубі \”Галерея\”. Але я не піду, маю завтра іспит.

На другому балконі під стіною стоїть група школярів.

– Пізно пішли по квитки, залишилися тільки стоячі місця по 20 гривень, – каже Марія Фірцак, 14 років. – Хоч би все до одинадцятої вечора закінчилося, аби було, чим додому доїхати.

Змагалися дві команди зі Львова, представники Ужгорода, Тернополя й Чернівців. Львівська команда \”Набла\” виводить на сцену своїх дружин.

– Ти вдома майже не буваєш, – дорікає жінка Сергієві Сидорчуку.

– Зате я відомий і багатий, – виправдовується той. – Подивися на ведучого – ось він відомий. А глянь на Андрія Садового – ось він багатий.

Мер сміється. \”Єталон\” підготував мініатюру \”Мер Львова на Левандівці\” – цей район відомий високим рівнем злочинності.

– Вася, йди сюда, пабадаємся. Є якісь манєти? А тєлєфончік? – хлопець у кашкеті з барсеткою чіпляється до іншого.

– Андрію Івановичу, ну що ви робите?

– Я – мер Львова! Що хочу, те й роблю!

Зала заходиться оваціями. Садовий плескає.

У капітанському конкурсі 21-річний Володимир Андреєв з \”Єталона\” читає \”Щоденник Андрія Садового\”.

– Взяв участь у шоу \”Україна має талант\”. Показав зошит із чорною бухгалтерією. Аплодували стоячи. Ну, в суді так заведено, стоячи, – сміху небагато. Садовий нервово крутиться у кріслі, але усміхається, плескає.

Наприкінці Андрєєв запинається:

– Андрію Івановичу, у вас такий почерк, не можу розібрати, – спускається в залу. Садовий заглядає у блокнот, сміється.

Перемагає команда з Тернополя. Андрій Садовий вручає її капітанові, 22-річній Тетяні Песик, скляну нагороду. В капітанському конкурсі вона читала монолог в образі Юлії Тимошенко:

– Добре, що 2010-й – не рік криси. Погодьтеся, \”КрисЮля\” звучало б негарно.

– Дівчина дуже мило, інтелігентно жартує. Нашим львів\’янам треба підтягуватися, – каже мер після гри. – Я до критики ставлюся нормально – значить, є над чим працювати. Не було згадок про воду у Львові. А цьому були присвячені всі виступи КВК в останні 20 років. Тепер неактуально. Це – наш успіх. Були жарти про дороги, стадіон. Думаю, після 2012-го й вони припиняться.

Денис МАНДЗЮК
gazeta.ua

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі