Репортаж про півфінали Галицької ліги – 2009

Галицька ліга продовжує радувати своєю мобільністю – одразу два півфінали відбулися у неділю, 29 листопада. Вже традиційно на очі глядача явилися не всі заявлені в афішах команди. Цього разу чи то побоялися хвилі сміху з залу, чи просто визнали свій матеріал неконкурентоспроможним «Аварія» (Рівне), «Інженери» (Вінниця) і «Тра-та-та 36 км» (Новояворівськ). Тож вийшло два півфінали по чотири команди у кожному – цілком достатньо, щоб і насмішити, і не втомити публіку. Тепер трохи детальніше про результати і команди, які ці результати створювали.

Перша гра.

4. «Наслідки політехніки» – 15 (4 + 5 + 6).

Фінал Галицької ліги – як «МакДональдс» в середині дев’яностих – бажаючих багато, а потраплять одиниці. На жаль, серед них не буде команди «Наслідки політехніки». Львів’яни вперше виступали перед рідною публікою в ранзі учасників чемпіонату Асоціації «КВН України». Не найгірший ранг, але вже видно, що з іншими найкращими на думку АКУ командами країни конкурувати представникам «політеху» буде важко. Попри останнє місце, команда справила позитивне враження – тільки б не забували пісні у домашці і краще думали на розминці.

Короткозорий сомалійський пірат захопив буйок і вимагає викуп три тисячі доларів.

3. «Коліжанки» – 15,6 (4 + 5,4 + 6,2).

Дівчатам сам Бог велів грати у фіналі – тільки щоб розминку підтягнули. Все було ніби правильно – злагоджена візитка з залученням малюка з команди «Район 96» і від репетируваною істерикою в кінці, доречна імпровізація Оленки на розминці, красива, справді телевізійна, домашка про весілля Олі і Назараз залученням ведучого і журі… Мабуть, рівень сміху був таки не достатнім, аби пройти далі. У будь якому разі перший рік існування команді можна занести тільки в актив.

Хлопець, дівчина і малолітній продавець квітів.
– Купи дівчині квіти.
– Скільки?
– П\’ятнадцять.
– Тримай десять і йди звідси.
– А вчорашня тьолка краща була.

2. «Тяп-ляп» – 16,6 (5 + 4,8 + 6,8).

Ще одні учасники чемпіонату АКУ примудрилися програти всім розминку, проте завдяки вдалим домашнім конкурсам таки вирватися у фінал. У візитці завели зал вже першою піснею. Далі – смішні, хоча й місцями близькі до терміну «нижче пояса» мініатюри. Таке саме відчуття було і у домашньому завдання – смішно, оригінально, проте надто вже близько до «пошлинки». У будь якому разі, переможців не судять, і фіналістів також.

В магазині «Все для ведмедів» з’явилися лапи зі смаком грудня, січня і лютого.

1. «Єталон» – 17 (4,6 + 5,8 + 6,6).

Напередодні виступів у Першій українській лізі трохи боязно за «Єталон». З розряду молодих і перспективних команда перейшла в ранг фаворитів. А це додає не тільки бонуси від глядачів і журі, а й приспікливіше ставлення від них же. Цього разу можна відверто сказати, що перемогти господарям сцени вдалося тільки завдяки розминці – фірмова дурка Добера хоча й дратує ведучого, проте продовжує рвати зал. Візитка ж трохи розчарувала – можливо не стільки наповненням, скільки рівнем виконання, відвертою недорепетируваністю. Ставка на пісні у домашньому завданні також не виправдала себе повністю.

Отець Петро, струшуючи парасолю в темному під’їзді, ненароком охрестив двох готів.

Друга гра.

4. «Авокадо» (Львів – Млинів) – 13,8 (4,2 + 4,2 + 5,4).

До півфіналу львівсько-млинівська збірна потрапила завдяки доборам. Хоча й волею редактора ліги команда відкривала гру, напівінтелектуальні жарти «фруктів» завели публіку, а «несподівана» поява Жогла з «Бомби» довела її до екстазу. На жаль, вдалий почин не був підтриманий на розминці – забракло і дотепності, і впевненості у своїх відповідях. Домашнє завдання продовжило це падіння вниз – закономірне останнє місце.

На Різдво неслухняних дітей ставлять в кутю.

3. «Wiesbaden» (Чернівці) – 16 (5 + 5 + 6).

У буквинців є перевага над суперниками – симпатична команда не брала участь у фестивалі і чвертьфіналі, тож і запас матеріалу у них більший. Проте конкурувати з зубрами місцевої сцени «Наблою» і «VIP» це не дозволило. У візитці в хід пішов найрізноманітніший реквізит – від живих квітів до живої риби. А домашнє завдання про дитинство часників команди у далеких дев’яностих з відео нарізкою замість фінальної пісні викликало овації в залі. На жаль, мабуть, дитинство журі пройшло у ще більш далеких вісімдесятих – звідси і оцінки.

Молдовські терористи захопили аеропорт. Вони вимагають тисячу вертольотів і долар.

2. «VIP» (Тернопіль) – 16,6 (4,8 + 4,8 + 7).

Тернопільчани далі не перебирають темами на візитці – тут вже очікувані випадки в парку, маршрутці, Карпатах… домашнє завдання виглядало цікавіше – завдяки акторській грі Тані історія про дівчину-футбольну вболівальницю отримала максимальні бали.

ДАІшник на Закарпатті.
– Нарушаємо…
– Зачем вы меня остановили?
– О! Пив!
– Я вообще непьющий!
– Ти тільки слово сказав, і я зрозмів – пив!

1. «Набла» (Львів) – 17,8 (4,8 + 6 + 7).

«Набла» у Львові, як «Барселона» на «Ноу Камп» – непереможна. Чи знайдеться у фіналі свій «Рубін», здатний поставити на місце дворазових (а фактично триразових) чемпіонів Галицької ліги? Поки що здається, що навряд. Доволі нерівна візитка, як наслідок – сенсаційний не максимальний бал. Цей недогляд було виправлено вже у наступному конкурсі – на розминці навіть сухий факт, що збірна Росії не гратиме на чемпіонаті світу з футболу, рве зал краще болтів інших команд. Ну і домашка під гаслом «Життя – город, а люди в ньому – бульба» не могла не отримати тут максимальний бал. Якщо судити по реакції публіки – одноосібна і незаперечна перемога.

Сини Тараса Бульби повернулися з Києва.
– Сини мої, що з вами?
– Ми – емо.
– Що?
– Ну… Це така субкультура.
– Буряк – ось це суп культура!

Фінал відбудеться 11 січня у театрі імені Марії Заньковецької. Запрошені команди: «Єталон» (Львів), «Набла» (Львів), «Тяп-ляп» (Ужгород) і «VIP» (Тернопіль).

З вами був Мортал, приходьте на КВН. =)

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі