Василь Васильців судитиме ігри Галицької ліги КВН

27-29 березня у Львові відбудеться четвертий щорічний фестиваль КВН “Галицька ліга запрошує друзів”. Цього року буде досить цікавий склад членів журі. Уже є попередня згода від співака Василя Васильціва, можливо, буде Павло Табаков. Не виключено також, що у суддівському журі буде хтось з футболістів львівських “Карпат”. Про це 25 березня на прес-конференції повідомив виконавчий директор МГО “Асоціація КВН Галичини” і ведучий Галицької ліги КВН Віталій Новосад.

Цього року участь в іграх візьмуть 45 команд – це удвічі більше, ніж попереднього року. Всі команди пройдуть спеціальний відбір, і лише найкращі з них виступатимуть в останній день фестивалю. Цього року Галицька ліга переїде до нового приміщення – в кінотеатр ім. Довженка на Сихові. Це дасть змогу покращити якість трансляції (вона, як завжди, буде на телеканалі НТА, а також, можливо, на 12 каналі Львівського телебачення), і, окрім цього, збільшити кількість глядачів. Ціни на квитки, у порівнянні з минулим роком, не зміняться. Квитки коштуватимуть 25-40 грн. Ті команди, які не пройдуть відбір, виступатимуть у спеціально створеному Кубку Галицької ліги. Також цього року відбудеться спроба створити шкільну лігу КВН.

Як повідомив голова оргкомітету Галицької ліги КВН Сергій Дзядик, незважаючи на значне врізання бюджету на витрати молодіжних організацій, на цей сезон фінансування Галицької ліги КВН з місцевих бюджетів не зменшилося. Львівська міськрада профінансує сезон Галицької ліги КВН у розмірі близько 50 тис. грн, а Львівська ОДА – у розмірі 38 тис. грн.

В усіх українських лігах КВН цього року збільшилися членські внески. У Галицькій лізі КВН членських внесків немає, а, окрім цього, команди змагатимуться за невеликий гонорарний фонд турніру.

На думку капітана львівської команди \”Набла\” Тараса Стадницького, останніми роками помітна експансія україномовного гумору на схід України. Так, зокрема, три україномовних команди, що виступали у Галицькій лізі, запрошено до Вищої ліги КВН України. Окрім цього, з’явилися україномовні команди у таких містах, як Дніпродзержинськ, Харків та Одеса.

zaxid.net

Підписатися
Сповістити про
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі